Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 2. 8. 2019, do 7:00 ure dne 5. 8. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


PETEK 2. 8. 2019

Ob 11:10 smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnja na območju Velike Nedelje. Po zbranih obvestilih bomo zoper znanega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 21:17 smo na območju Bresnice obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo divjadi. Voznici je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.


SOBOTA 3. 8. 2019

Ob 9:32 smo bili obveščeni, da je prijavitelju na območju G. Ključarovcev znana oseba poškodovala dva stebrička žičnate ograje. O dogodku bomo s poročilom obveščali Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 17:43 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Zasavci, kjer je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča in poškodovala vozilo. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23:21 smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka. Patrulja na kraju ugotovila, da so praznovali rojstni dan, patrulja ob prihodu ni več beležila kršitve, zato je bil kršitelj opozorjen po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 03:20 smo bili obveščeni s strani osebja Zdravstvenega doma, da v bolnico peljejo osebo, ki je nezavestna. Patrulja je na kraju ugotovila, da so imeli praznovanje, kaj se je z osebo dogajalo, pa ni bilo mogoče ugotoviti, saj je oseba ostala na opazovanju v bolnici. Po zbranih obvestilih bomo zadevo ustrezno zaključili.


NEDELJA 4. 8. 2019

Ob 19:36 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju na območju naselja Miklavž pri Ormožu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

Ob 19:39 smo izven naselja Pavlovci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Voznici je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20:08 smo na območju Središča ob Dravi preprečili vstop dvema tujcema, ki sta nameravala na nedovoljen način prestopiti državno mejo iz R Hrvaške v R Slovenijo. V postopek so jih prevzeli HVO.

Ob 20:10 smo bili obveščeni, da je neznani voznik neznanega vozila na parkirnem prostoru na območju Sveti Tomaž poškodoval osebni avtomobil prijaviteljice in iz kraja odpeljal neznano kam. Za pobeglim voznikom še poizvedujemo.

Ob 22:05 smo imeli na območju naselja Pavlovci v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili pridržanje na podlagi določil ZPrCP. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 22:12 smo na območju Velike Nedelje obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je vozni osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 5. 8. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).

PRIPRAVILA:
Tomi Cvetko, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandirKronologija pomembnejših dogodkov na območju Policijske postaje Ormož v minulem vikendu