Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 9. 5. 2013 do 7:00 ure dne
10. 5. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


ČETRTEK, 9. 5. 2013

Ob 7:15 uri so bili obveščeni o osebi na območju naselja Savci, katera na javnem kraju ni obvladovala svojih ravnanj in se je nedostojno vedla in žalila ostale. Ugotovljeno je bilo, da gre za psihično bolnico, katera je bila s strani delavcev Zdravstvenega doma Ormož hospitalizirana.

Ob 10:00 uri so bili obveščeni o tatvini večje količine akumulatorjev na območju naselja Cvetkovci. Sledi zbiranje obvestil o navedenem kaznivem dejanju in ustrezen zaključek na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 10:44 uri so bili obveščeni o prometni nesreči na območju Ormoža, kjer je prišlo do trčenja med peščem in voznico osebnega avtomobila. Voznici osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o prevozih v cestnem prometu.

Ob 13:40 uri so bili obveščeni o tatvini lesa iz gozda. Opravili smo ogled kraja in sprejet je bil Zapisnik o sprejemu predloga za pregon kaznivega dejanja v nadaljevanju pa sledi zbiranje obvestil.

Ob 20.44 so bili obveščeni o dogodku. Voznica osebnega avtomobila je v Ivanjkovcih trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

Še vedno (od 6. do 30. maja 2013) na območju R Slovenije potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Kolesarji spadajo med šibke udeležence v cestnem prometu in so poleg pešcev najbolj ogrožena kategorija udeležencev v cestnem prometu. Kolesarji so pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, predvsem zaradi izsiljevanj prednosti in neprilagojene hitrosti.
Več kot polovica prometnih nesreč pa se zgodi zaradi napak ali neustreznega ravnanja kolesarjev, najpogosteje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti ter nepravilne strani in smeri vožnje.

Navedene trditve se potrjujejo tudi na območju PP Ormož, saj smo v tem času zabeležili prometno nesrečo z hudimi telesnimi poškodbami v kateri je bila udeležena kolesarka. Ker ugotavljamo, da so prav kolesarji pogosto udeleženi v prometu pod vplivom alkohola bomo prav temu segmentu prometne varnosti v nadaljevanju posvetili še večjo pozornost.

V času vikenda se bo na območju mesta Ormož odvijala prireditev »srečanje motoristov« zato vse udeležence v cestnem prometu pozivamo k spoštovanju prometnih predpisov!

Prav tako vas obveščamo o humanitarni akciji, v kateri sodelujemo vojaki, policisti in gasilci. V času med 1. in 18. majem 2013 bomo v okviru Anine zvezdice zbirali hrano za družine z manj priložnostmi.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komadir, višji policijski inšpektor II