Prostovoljno gasilsko društvo Trgovišče bo gradilo novi gasilsko-vaški dom. Temeljni kamen so položili minulo soboto. Šlo je za velik dogodek, ki so ga popestrili s popoldanskim tekmovanjem v kuhanju kisle juhe, in veliko večerno gasilsko veselico.

S položitvijo temeljnega kamna za gasilsko vaški dom se je trgovškim gasilcem izpolnila dolgoletna želja, da si za svoje delovanje zagotovijo zadovoljive prostore.
Kulturni program na otvoritveni slovesnosti so pripravile gasilke – pionirke, med govorniki pa so se zvrstili najprej predsednik domačega PGD Marjan Anderlič, ki je predstavil napovedano investicijo; potem predsednik GZ ORMOŽ Dejan Jurkovič, ki pa je napovedal, da bodo na slovesnosti v nadaljevanju, vsem gasilskim društvom v ormoški Gasilski zvezi predali tudi opremo, ki jo bodo potrebovali kot »prvi posredovalci« pri nudenju prve pomoči na terenu. Zbrane je na svečanem dogodku pozdravil tudi župan Danijel Vrbnjak, ki je skupaj s predsednikom položil temeljni kamen.

Novi gasilski dom, bi naj bil dokončan leta 2024/2025,ko bodo praznovali 130 letnico PGD Trgovišče. Investicija znaša nekaj več kot 500 tisoč evrov, a bodo stroške poskušali prepoloviti z lastnim delom

Tekmovali v kuhanju kisle juhe

A je v Trgovišču bilo pestro že od 14 ure naprej. Slovesnost ob položitvi temeljnega kamna so popestrili še s tekmovanjem v kuhanju kisle juhe.
Tekmovalo je šest ekip, ocenjevala pa jih je komisija v sestavi predsednik PGD Trgovišče, Marjan Anderlič; moderatorka-novinarka Natalija Škrlec in učiteljica Metka Lešničar, ki je bila predsednica komisije.

Rezultati tekmovanja so bili naslednji: 1. mesto za najbolj urejeno delovno površino in dekoracijo na mizi: EKIPA SENEŠKI KUHARJI; 1. mesto za najbolj usklajeno ekipo in delovni proces: 1. EKIPA KUHAR PGD TRGOVIŠČE; 1. mesto za najboljšo urejenost kuharskega osebja: EKIPA PGD SENEŠCI; 1. mesto za najboljšo in najbolj izvirno postrežbo EKIPA DANIJELA VRBNJAKA; 1. mesto za najbolj okusno juho: 2. EKIPA PGD TRGOVIŠČE in 1. mesto za najbolj okusno juho: VROČE KUHARICE, ta ekipa je imela tudi skupno največ točk v seštevku vseh kategorij iz pravilnika.