PONEDELJEK 17. 6. 2019
Ob 7:50 uri smo bili obveščeni, da na območju naselja ob cesti leži neznani moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je moški obležal zaradi onemoglosti. Na kraju za osebo poskrbeli iz Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ormož. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16:20 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Miklavž pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kombinirano vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 05:00 uri so policisti pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli šest drž. Iraka.

Ob 06:24 uri prijeli pri ilegalnem prehodu meje dva drž. Alžirije.

TOREK 18. 6. 2019:

Ob 8:40 uri smo hrvaškim varnostnim organom na MMP Središče ob Dravi izročili državljana Sirije, kateri je dne 17.6.2019, zapustil azilni dom in bil nato prijet v Novi Gorici.

Ob 15:48 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije pri ormoškem Hoferju. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16:26 uri smo bili obveščeni o tujem tovornem vozilu v naselju Savci, katero je zapeljalo v obcestni jarek regionalne ceste. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

SREDA 19. 6. 2019

Ob 8.38 smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik neznanega vozila je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal.

Ob 17.00 smo obravnavali tatvino kolesa bele barve, katero je bilo ukradeno izpred Zdravstvenega doma Ormož.

Ob 4:15 uri smo na območju Središča ob Dravi prijeli skupino 7 tujcev, kateri so pred tem prestopili državno mejo na izven za to določenem mestu. Osebe so v postopku obravnave.

Ob 4:45 uri smo bili obveščeni, da je skupina 6 tujcev na vlaku na relaciji Ormož – Ptuj. Tujci so bili ob 5:10 uri prijeti na železniški postaji Ptuj, kjer je bilo ugotovljeno, da so pred tem prestopili držano mejo na izven za to določenem mestu na območju Središča ob Dravi. Osebe so v postopku obravnave.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 20. 6. 2019:
– opravljali bomo naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola).

Pripravili policisti PP ORMOŽ