ČETRTEK 13. 6. 2019:

Ob 9:50 uri smo na MP Središče ob Dravi, hrvaškim varnostnim organom predali, dne 12.6.2019 prijeta državljana Alžirije.

Ob 11:10 uri nas je lastnica, včeraj pogrešane ženske denarnice obvestila, da jo je našla v Ormožu.

Ob 9:55 uri se je na PP oglasila občanka iz okolice Ormoža, katera ima težave s sorodniki. Po opravljenem pogovoru je bila napotena na zasebno tožbo.

Ob 12. uri je vodja policijskega okoliša v naselju Sp. Ključarovci opazil, da na vozišče lokalne ceste nevarno sloni dotrajan lesen nabožni križ. Obveščeni so bili pristojni predstavniki lokalne skupnosti in lastnik križa.

Ob 15:36 uri smo zaradi zasedenosti krajevno pristojne policijske patrulje iz PP Gorišnica, v Moškanjcih na parkirišču za tovorna vozila pri BS Žiher, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo dveh vozil. Povzročitelju vozniku tovornega vozila je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 17:27 uri je bila patrulja zaradi zasedenosti patrulj iz PP Ptuj, napotena v Grlince, kjer je prišlo do verbalnega spora med očetom in sinom.

Ob 22:11 uri so policisti, pri kontroli cestnega prometa vozniku osebna avtomobila odredili preizkus alkoholiziranost, kateri je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče v Ormožu.

PETEK 14. 6. 2019

Ob 10.10 uri smo hrvaškim varnostnim organom predali tujca, katerega smo dne 13.6.2019 prijeli pri ilegalnem prestopu meje.

SOBOTA 15. 6. 2019

Ob 5:30 uri smo v semaforiziranem križišču ormoške obvoznice, prijeli tujca državljana Alžirije, kateri je pred tem nedovoljeno prestopil državno mejo izven mejnega prehoda oz. izven naselja Središče ob Dravi. Na PP je bil pridržan po ZNPPol. Ob 14:45 uri je bil tujec izročen HVO na MP Središče ob Dravi.

Ob 7.23 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Frankovci. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročitelju je bil na kraju izdan/vročen plačilni nalog.

Ob 8:59 uri smo bili obveščeni o povoženi srni na regionalni cesti izven naselja Libanja. Obveščen RCO Ptuj.

Ob 10:01 uri nas je meščan iz Ormoža obvestil, da je bližnjem gozdu našel odvržene predmete.

Ob 11:50 uri smo bili iz bencinskega servisa obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila natočil gorivo in se odpeljal, ne da bi plačal račun. Pred prihodom patrulje na kraj se je voznik že sam vrnil nazaj in poravnal račun.

Ob 16:36 uri so bili v naselju Obrež prijeti trije državljani Alžirije, kateri so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo izven mejnega prehoda oz. izven naselja Obrež.

Ob 17:47 uri nas je oškodovanka iz Loperšic obvestila, da ji je nekdo poškodoval rože v cvetličnih lončkih.

Ob 20.00 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Loperšice. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21.10 uri smo intervenirali v naselju Lahonci zaradi nepravilno parkiranega vozila. Izdan je bil plačilni nalog ter vozilo odstranjeno z vozišča.


NEDELJA 16. 6. 2019

Ob 02.58 uri v Središču ob Dravi prijetih pet tujcev in sicer 2 državljana Alžirije, 2 državljana Maroka in en državljan Tunizije. Osebe bodo po končanem postopku vrnjene Hrvaškim varnostnim organom.

Ob 04.14 uri v Središču ob Dravi, neposredno ob državni meji prijetih 6 tujcev in sicer 4 državljani Alžirije in 2 državljana Sirije. Državljana Sirije sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom, med tem ko so ostali tujci bili po končanem postopku vrnjeni Hrvaškim varnostnim organom.

Ob 10.59 uri smo v Pušencih prijeli dva tujca, ki sta nezakonito vstopila v državo.

Ob 20.55 smo v Središču ob Dravi prijeli dva tujca, katera sta ilegalno vstopila v našo državo.

Ob 21.03 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Pušencih.

Ob 22.58 smo bili napoteni v lokal v Bresnici, kjer bi naj imeli glasno glasbo. Natakarici je bil izdan plačilni nalog, zoper lastnika pa sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 23.05 smo ponovno obravnavali povoženje divjadi, tokrat v Hermancih.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 17. 6. 2019:
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola).
– V času od 17. 6. 2019 do 23. 6. 2019 poteka poostren nadzor cestnega prometa po akciji »HITROST«.