Zveza za tehnično kulturo Slovenije je v sodelovanju z OŠ Velika Nedelja letos organizirala že 43.državno tekmovanje mladih modelarjev.
Mladi modelarji iz vseh koncev Slovenije so za uvod v državno tekmovanje bili deležni kratkega kulturnega programa, ki so jim ga učenci OŠ Velika Nedelja pripravili na prostoru letnega gledališča. S petjem sta jih razveselili domači šolarki, pozdravili pa organizatorji.
Vseh 180 tekmovalcev se je potem razkropilo po različnih lokacijah. Z avtomobilskimi modeli so tekmovali v Veliki Nedelji ob šoli, prav tako v okolici so se pomerili radiogoniometristi, z letalskimi modli ter z raketami in raketoplani na letališču v Moškanjcih, z ladijskimi pa na letnem kopališču v Ormožu.
Glede na število udeležencev minulega tekmovanja organizatorji ugotavljajo, da modelarstvo ostaja še vedno dovolj priljubljeno; takšna srečanja in tekmovanja pa seveda lahko le pripomorejo k promociji in k vzpodbujanju rokodelskih kapacitet med mladimi, ki se kljub različnim drugim modernejšim tehnologijam in izzivom, radi ukvarjajo z modeliranjem, je povedal tajnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije Jožef Školč, ki je pohvalil organizatorje tekmovanja in bil navdušen nad znanjem mladih.

Med domačini sta se v disciplini RV avtomobilčkov najbolje odrezala Bjan Mikložič iz OŠ Miklavž pri Ormožu, ki je letos bil državni prvak že drugič in Klemen Kirič iz OŠ Velika Nedelja, ki je bil drugi. Gre za najboljše modelarje v konkurenci osnovnošolcev v državi, ki so najboljši bili na nivoju občinskih tekmovanj in potem na regijskih. Razen osnovnošolcev iz Velike Nedelje in Miklavža pri Ormožu, so na tekmovanju sodelovali še osnovnošolci iz Slovenske Bistrice, Murske Sobote, Maribora, Ljubljane, Ajdovščine ter drugih.