Ormoški občinski svet se je, kot je znano, odločil, da Gimnazija Ormož ostane samostojni zavod, in se ne bo priključila Gimnaziji Frana Miklošiča Ljutomer. Za danes smo pripravili še nekaj odlomkov mnenj in zaključkov svetnikov na minuli seji.
Precej bučna razprava pa je potem v nadaljevanju seje tekla tudi pri točki, ko je bilo treba župana pooblastiti za nakup nepremečnine od Kmetijske zadruge Ormož, podrobnosti v zvezi s tem nakupom pa je župan Alojz Sok pojasnil teden dni kasneje na tiskovni konferenci:

Minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan in župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko sta v prisotnosti občinskih svetnikov v petek popoldne v Središču ob Dravi podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta izgradnje kanalizacije in čistilne naprave v Središču ob Dravi. Tako je zaključena tudi finančna konstrukcija projekta:
V nadaljevanju se odpravljamo v sled dogodkom, ki jih prinaša praznični december:
Na PRVO adventno nedeljo so tod okrog odprli dve razstavi adventnih venčkov. Ena – ki jo je pripravilo Društvo „Antonovanje na Kogu“ je na ogled v Košarkini hiši na Kogu; DRUGO pa je v Vaškem domu na Grabah na ogled postavilo TD Središče ob Dravi:
KD „Simon Gregorčič“ Velika Nedelja letos praznuje 120 letnico delovanja. Osrednja svečanost ob jubileju je bila pred kratkim in je potekala v dvorani tamkajšnjega Zadružnega doma:

Konec novembra je Društvo prijateljev mladine Ivanjkovci pripravilo tradicionalni dobrodelni koncert. To je bil osemnajsti, in še vedno za kraj pomeni velik dogodek:

V nadaljevnaju pa odpravljamo še v sosednjo občino Ljutomer, oziroma na koncert tamkajšnjega Pihalnega orkestra. Pa poglejmo, kako takšen koncert poteka pri sosedovih…..
Sledi pregled zadnjih športnih dogodkov. Med drugimi dogodki smo bili zraven na tekmovanju strelskih upov v Ormožu in se udeležili derbija državnega prvenstva v futsalu za fante do 18 let med Tomažem in Slovenskimi Konjicami.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.