ROKOMET, 1. SRL, 15. krog:
RK Jeruzalem Ormož
Kljub položaju na lestvici Slovan favorit

Rokometni klub Jeruzalem Ormož oz. za nekatere klub iz kamene dobe (ta enajsto leto zapored nastopa v elitni druščini) zaenkrat nad pričakovanji krmari v sezoni 2013/14 in po 14. krogih z 12 točkami zaseda 7. mesto. Sezona je še dolga in v taboru Vinarjev se zavedajo, da si še niso zagotovili obstanka v ligi, kar je njihov edini in osnovni cilj v sezoni. Lepa predstava in zmaga nad Krko je že pozabljena, glavno vprašanje pa je ali se bodo glavni borci do tekme s Slovanom uspeli dovolj regenerirati. Četa trenerja Saše Prapotnika je namreč precej načeta, saj zaradi številnih poškodb glavno breme in minutažo nosi le sedem do osem igralcev. Kljub položaju na lestvici je zasedba Slovana okrepljena z Nejcem Poklarjem v vlogi absolutnega favorita. Prleki si na Kodeljevem želijo, da bi se čim dlje časa upirali nasprotniku in če bi se slučajno vse poklopilo upajo, da bodo v zadnjih deset minut tekme šli v egalu:” Za nas z majhnim igralskim kadrom je ritem tekem sobota – sreda – sobota ubijalski. Igralci so načeti s poškodbami in težko oddelamo kakšen trening v popolni zasedbi. Če bomo uspeli zakrpati vse poškodbe in sestaviti ekipo proti Slovanu verjamem, da se lahko enakovredno kosamo z Ljubljančani”, je pred tekmo povedal trener Prapotnik, ki se bo z ekipo v petek zvečer ob 18.00 uri v Ljutomeru udeležil prižiga prazničnih lučk vinarskega podjetja P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer.

Ljubljana, sobota 7. 12. 2013 ob 19.00 uri: RD SLOVAN LJUBLJANA (11) – RK JERUZALEM ORMOŽ (7)

ROKOMET, 1. B SRL, 10. krog:
RK Velika Nedelja Carrera Optyl
Dobova je favorit, a so točke za V. Nedeljo že nuja

Pri Veliki Nedelji je na sporedu tekma, ki za obe ekipi veliko pomeni. Gostitelji bijejo hud boj za obstanek v ligi, Dobova drži 2. mesto, ki še vodi v elitni rang tekmovanja prihodnje leto. Domači rokometaši so letos na devetih tekmah zabeležili le eno zmago in sicer v 6. krogu z 29 : 24 proti Radečam. Izkupiček Velike Nedelje na domačih tekmah je slab – od možnih deset so osvojili le dve točki. Na drugi strani je Dobova v odlični formi in prihaja k Veliki Nedelji s šestimi zaporednimi zmagami. Gonilni sili Dobove sta Izidor Hotko in Danijel Pfajfar, katera imata obilico prvoligaških izkušenj iz novomeške Krke in Krškega.

Velika Nedelja, sobota 7. 12. 2013 ob 19.00 uri: RK VELIKA NEDELJA CARRERA OPTYLn (12) – RK DOBOVA (2)

MLAJŠE SELEKCIJE:
Kadetski derbi že v petek 6. decembra
KADETI (letniki 1997 in mlajši):
JERUZALEM ORMOŽ – GORENJE VELENJE, petek 6. december 2013 ob 20.00 uri v Športni dvorani na Hardeku

Starejši dečki B in A odhajajo v Celje
STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – JERUZALEM ORMOŽ, sobota 7. 12. 2013 ob 11.15 uri v Športni dvorani Zlatorog v Celju

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – JERUZALEM ORMOŽ, sobota 7. 12. ob 12.30 uri v Športni dvorani Zlatorog v Celju

MLAJŠI DEČKI A (letniki 2001 in mlajši):
Iz tekme v tekmo bolje; Uvrstitev v polfinale potrjena
Moškanjci Gorišnica – Velika Nedelja Carrera Optyl Jeruzalem Ormož 13 : 18 (5 : 10)
Velika Nedelja Carrera Optyl Jeruzalem Ormož:
V. Munda, Alen Kosi, Borko 1, Toplak 2, Kuhar 4, U. Horvat 1, Torič 3, Zemljič, Sovič 2, Aljaž Kosi 3, E. Kovačec 2, Tilen Pfeifer. Trenerja Branko Bokša in Jernej Kosi
Združena ekipa Velike Nedelje in Ormoža je z zmago nad Moškanjci Gorišnico potrdila nastop v polfinalu državnega prvenstva, kar je izjemen uspeh za to ekipo.