Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne 29. 10. 2021 do 7. ure dne 2. 11. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 29. 10. 2021

Ob 8.36 smo bili napoteni na požar v Središče ob Dravi. Požar so pogasili gasilci PGD Središče, opravili smo ogled in bomo na Okrožno državno tožilstvo poslali Poročilo.

Ob 21.39 smo na območju naselja Senešci opravili postopek s kolesarjem, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in je ob pravilni uporabi indikatorja le-ta pokazal 1.16 mg/l izdihanega zraka. Izdan mu je bil plačilni nalog v zvezi kršitev določil ZPrCP in prepovedana nadaljnja vožnja.

SOBOTA 30. 10. 2021

Ob 10.26 smo v Svetem Tomažu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega srečevanja med dvema osebnima avtomobiloma, ter vožnje pod vplivom alkohola v cestnem prometu, saj je en izmed udeležencev imel 0.87 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno Okrajno sodišče.

Ob 10.57 smo v naselju Grabe obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja trčil v drugi osebni avtomobil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 18.18 smo bili obveščeni o kršitvi JRM na območju naselja Pavlovski vrh. Na kraju smo policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je prišlo do kršitve določil ZJRM-1. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog zaradi kršitev določil ZJRM-1, 6/4-1.

NEDELJA 31.10.2021

Ob 11.31 smo na glavni cesti v naselju Loperšice ustavili osebno vozilo španskih reg. tablic, v katerem sta se nahajala državljana Kube, katera sta pred tem nedovoljeno prestopila državno mejo izven mejnega prehoda. Tujca sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito, zato sta bila odpeljana v azilni dom.

Napoved aktivnosti za torek dne 2. 11. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.