Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 22. 5. 2015 do 7. ure dne 25. 5. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 22. 5. 2015

Ob 6:03 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategoriji na glavni cesti v naselju Cvetkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v ograjo. Vozniku je na kraju bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 23. 5. 2015

Ob 22:02 je voznik osebnega vozila na regionalni cesti izven naselja Žerovinci trčil v srno in si poškodoval vozilo. Voznik je z vozilom izpolnjeval pogoje za vožnjo in mu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 22:30 smo bili obveščeni, o sumu nasilja v družini, kjer naj bi med partnerjema bile izrečene grožnje. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se partnerja sprla zaradi družinskih nesoglasij, kjer pa kršitve javnega reda in miru, oziroma kaznivega dejanja nasilja v družini nismo zaznali.

Ob 23:36 so policisti v Ormožu osebi zasegli zvitek na roke zvite cigarete ter dele posušene rastline. Zaradi suma da gre za prepovedane droge, bodo zaseženi predmeti poslani v analizo, kjer po ugotovitvah sledi ustrezen ukrep.

NEDELJA 24. 5. 2015
Ob 00:07 je v naselju Podgorci bilo vozniku začetniku osebnega vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana vožnja. Preizkus je pokazal 0,50 mg/i alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Ob 00:30 so policisti v Ormožu osebi zasegli zvitek na roke zvite cigarete. Zaradi suma, da gre za prepovedane droge, bodo zaseženi predmeti poslani v analizo, kjer po ugotovitvah sledi ustrezen ukrep.

Ob 2:50 klical meščan Ormoža, da ga moti hrup močne glasbe. Na kraju ugotovljeno, da je hrup prihajal iz javne prireditve, za katero je bilo izdano dovoljenje za čezmerno obremenitev hrupa do 4:00 ure. Ob 3:15 klical drug meščan Ormoža, da ga moti hrup močne glasbe in ne more spati. Na kraju ugotovljeno, da je hrup prihajal iz javne prireditve, za katero je bilo izdano dovoljenje za čezmerno obremenitev hrupa do 4:00 ure. Ob 3:30 smo organizatorja javne prireditve oz. vodjo prireditve seznanili o naših intervencijah, kateri je na naše opozorilo zmanjšal jakost glasbe, ter jo nato ob 4:00 uri v skladu z dovoljenjem o javni prireditvi dokončno utišal.

Ob 9:20 je patrulja na ormoški obvoznici obravnavala dogodek v cestnem prometu – trčenje v srnjaka. Vozniku poškodovanega osebnega avtomobila je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 13:26 je patrulja na lokalni cesti Zasavci – Miklavž pri Ormožu opravila ogled prometne nesreče II. kategorije ter vozniku osebnega avtomobila izdala plačilni nalog zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča.

Ob 17:13 je patrulja v Podgorcih opravila ogled parkiranega poškodovanega osebnega avtomobila. O ugotovitvah bo sestavljen uradni zaznamek.

Ob 20:38 uri je patrulja v naselju Obrež voznici osebnega avtomobila začasno odvzela vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,50 ml/l) ter zaradi tega izdala plačilni nalog.

Ob 22:32 uri smo bili obveščeni o sumu nasilja v družini v okolici Ormoža. Policisti so ugotovili, da je osumljenec že dalj časa izvajal nasilje na partnerko. Zoper osumljenca je bilo odrejeno pridržanje ter sledi nadaljnje zbiranje obvestil. Po vseh zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 25. 5. 2015:
– opravljali bomo naloge v zvezi poostrenega nadzora VARNOST KOLESARJEV, kateri poteka v času od 4. 5. 2015 do 31. 5. 2015.
– ob rednem delu bomo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir