Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7.00 ure dne 21. 8. 2015, do 7.00 ure dne 24. 8. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 21. 8. 2015

Ob 09.30 uri smo na lokalni cesti, izven naselja Miklavž obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Ob 22.12 uri je bil izven naselja Središče ob Dravi ustavljen voznik os. avtomobila, kateri poprej na znak policista ni ustavil vozila in je nadaljeval z vožnjo, ter v nadaljevanju predrzno vozil po naselju. Ob ustavitvi je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal rezultat 0.71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje »Nevarna vožnja v cestnem prometu«, po členu 324 členu KZ-1.

SOBOTA 22. 8. 2015

Ni bilo izstopajočih dogodkov.

NEDELJA 23. 8. 2015

Ob 11.20 uri smo zaradi cestno prometnega prekrška s sklepom odvzeli dokumente zaradi izvršitve plačila kazni hrvaškemu državljanu tovornega vozila. Tujec je na policijski postaji podal ugovor na izdan plačilni nalog, zaradi česar je bil naročen k sodniku za prekrške. Po dveh urah si je tujec premislil in kazen plačal, dokumenti so mu bili vrnjeni.

Ob 14.00 uri smo bili iz psihiatrične bolnišnice obveščeni, da so pri svojem delu zaznali sum nasilja v družini, v naselju Strjanci. Pri tem smo pričeli zbirati obvestila z domnevnimi oškodovanci. Glede na zbrana obvestila sledi kazenska ovadbo oz. poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 15.00 uri smo bili obveščeni o objestni vožnji dveh mlajših moških v starejšem BMW, bele barve. V tej zvezi so patrulje na terenu polagale pozornost, vendar vozila niso izsledile.

PRIPRAVIL:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir