V današnji oddaji bomo najprej spomnili, da so Zdravstveni dom ORMOŽ in občine Ormož, Središče ob Dravi ter Sveti Tomaž z drugim februarjem začele zbirati podpise pod PETICIJO proti ukinitvi dežurne službe in nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Ormož. Pobudniki upajo, da bodo zbrali čimveč podpisov, saj se ukinitev predvsem – nujne medicinske pomoči – uporabnikom zdi absulutno nesprejemljiva, nato se odpravljamo v gimnazijo, kjer so minuli teden pripravili naravoslovni dan, v okviru katerih so pripravili 5 zanimivih delavnc, k sodelovanju pa povabili osnovnošolce iz Ormoža, Miklavža pri Ormožu, Ivanjkovcev, iz Svetega Tomaža in Središča ob Dravi, ki so se delavnic udeležili v skupinah, odvisno od interesnega področja.

Minuli teden pa so se članice Društva kmečkih žena Ormož in učenci OŠ Ormož učili umetnosti krašenja tort. Zbralo se je 18 članic društva in učenci – člani gospodinjskega krožka in se s pomočjo strokovnjakinje Darinke Gostenčnik učili novih veščin. (Naslovna slika: TORTA s tečaja).

v Grajski pristavi je na ogled nova razstava prekmurskih skrinj, takšnih, ki so včasih pomenile poleg postelje ali mize najpomembnejši kos pohištva. Tesane in mizarske skrinje. Najstarejša, ki je postavljena na ogled je iz leta 1787, boste slišali v prispevku.

Pustni čas se približuje z velikimi koraki. Priprave na pustne dogodivščine že potekajo tudi na Ormoškem koncu. Kaj vse se bo dogajalo bo povedala Mojca Gorjak iz TICa.

Oddja si lahko ogledate nocoj (četrtek) ob 20.05 uri na programu KTV ORMOŽ, ali katero izmed ponovitev, ter na spletu.