Kot je znano je MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE 22.aprila na svoji spletni strani objavilo osnutek pravilnika o delovanju služb nujne medicinske pomoči v Sloveniji. Osnutek Pravilnika je zaposlene v ormoškem Zdravstvenem domu še kako razočaral, predvsem pa uporabnike, ki bi – po novem pravilniku – na razpolago imeli le 1 ekipo nujnih reševalnih prevozov, ki jo bosta sestravljala 1 diplomirani zdravstvenik in zdravstveni reševalec, BREZ zdravnika, kar se glede na oddaljenost Urgentnih centrov zdi nepojmljivo. O nadalnjih aktivnostih v ZD Ormož smo se pogovarjali z direktorico Vlasto Zupanič Domjnko.

Minuli torek je Osnovna šola Miklavž pri Ormožu bila soorganizator prvega od šestih pred-tekmovanj jubilejne 10. Otroške varnostne olimpijade. V različnih veščinah so se pomerili četrtošolci z območja policijskih postaj Ormož, Podlehnik in Gorišnica, zraven pa so bile tudi ekipe iz sosednje Hrvaške:

Kljub toplim majskim dnevom, v ormoški knjižnici še kar vztrajajo z druženji ob pravljicah za otroke. Res, da je poleti manjši obisk, pa nič ne de. Pravljice živijo ……

Tudi letošnji devetarji OŠ Ivanjkovci so pred kratkim pripravili dobrodelni koncert, ki je na njihovo zadovoljstvo napolnil šolsko športno dvorano. Bilo je glasbe, petja in smeha – za vse okuse, boste videli in slišali v prispevku.

Nogometni klub Ormož je v sodelovanju z ART FOOTBALL TEAM-om je ob 20-obletnici delovanja v sredo pripravil prireditev Humane zvezdice. Gre za športnike, estradnike in druge znane osebnosti, ki igrajo nogomet in nastopajo v humanitarne namene: V glavnem: Še ena zanimiva nogometna tekma v Ormožu. Sicer pa tudi drugih zanimivosti v športu ni manjkalo. Poročali bomo tudi z rokometne tekme Ormož in Ribnica.

Oddaja bo na programu KTV ORMOŽ nocoj ob 20.05 uri ali katero izmed ponovitev v naslednjih dneh. Na programu TELE M pa si oddajo (po novem) lahko ogledate ob nedeljah ob 12.15 uri,
in v okviru programov SIP TV in PeTV.