V ponedeljek so se svetniki občine Ormož sestali na 6.seji. Na dnevnem redu so imeli 15 točk, svetniki iz stranke Mira Cerarja pa so na predlog ormoške krajevne skupnosti predlagali razširitev dnevnega reda za točko, kjer bi razpravljali o možnosti prekinitve aktivnosti v zvezi z gradnjo odlagališča odpadkov v Hardeški šumi. Kako se je izteklo boste videli v prispevku.
Poleg občin Osečina in Sremski Karlovci, se je občina Ormož sporijateljila tudi z občino Irig v Srbiji. Gre za eno izmed občin v Vojvodini, ki leži 70 kilometrov severozahodno od Beograda. Vojvodinci so na obisku v Ormožu bili minuli torek:
Ob zaključku tedna Rdečega križa je območna organizacija RK Ormož pripravila medobčinski kviz iz znanja prve pomoči. Sodelovalo je deset ekip iz petih OŠ in ene podružnične, so pa to učenci iz osnovnih šol Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Pridružili smo se jim v času uvodnega dela, tik pred preverjanjem:
V vrtcu Ormož so minuli teden izvedli program KOLESARČKI. Vožnje na poligonu so se udeležili 5 in 6 let stari otroci iz vrtcev Ormož, Velika Nedelja, Podgorci. Obiskali smo jih v času, ko so se kot kot vozniki preizkušali otroci iz vrtca Podgorci:
3.junija bo Božidar Radoš – ormožan in dolgoletni zobozdravnik v Ormožu predstavil svoj novi roman z naslovom V OBJEMU ZLA. Predstavitev bo v knjižnici Franca Ksavra Meška ob 19.uri, pa tako kot zmeraj, ko se nam z novim delom predstavi domač pisatelj – bo tudi ta dogodek najbrž prijetno doživetje, tako, da je prispevek vabilo na dogodek.

V športnem delu oddaje bomo med drugim poročali z zaključnega turnirja v rokometu za kadete, kjer so kadeti Jeruzalema tretjič osvojili kolajno (po dveh bronastih, še srebrno!), ogledali pa si boste lahko tudi, kako je potekalo nogometno srečanje ormoških nogometašev s “Humanimi zvezdicami”.

Vabljeni v našo družbo nocoj ob 20.05 uri.
(Ponovitve so v petek ob 10.in 16.00 uri, v soboto ob 18.00 in v nedeljo b 11.in 18.uri. Oddaja je vidna tudi v okviru programov SIP TV in PeTV ter v nedeljo ob 12.25 na programu TELE M).