Naslovna slika: Z 10.Vincekovega pohoda v Podgorcih (Foto: Natalija Volmut)

Minuli teden je posebej odmevala sodna obravnava proti županu Alojzu Soku ter občinskemu svetniku Martinu Hebarju, ki jima je tožilstvo očitalo zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic. Oba sta bila oproščena, saj tožnik ni predložil nobenega dokaza. Slišali boste kaj je na vse povedal župan Alojz Sok.
Muzej Ptuj Ormož letos slavi 120to obletnico delovanja. Ob tej pomembni obletnici bodo skozi vse leto pripravili preko 40 različnih prireditev in to kljub temu, da jih kot vse kulturne institucije pri nas , pesti skrb, kako delovati z napovedanimi sedmimi odstotki manj sredstev. V Ormožu ne bo nobenih kadrovskih sprememb, obletnico muzeja pa bodo obeležili z zanimivimi dogodki.
.Ob 20-letnici uspešnega delovanja finančne in svetovalne družbe Fiposor, d.o.o., Ormož, je družba občankam in občanom Ormoža in okolice podarila defibrilator. Nameščen je v pritličju občinske zgradbe na Ptujski cesti 6, kjer ima svoje prostore Upravna enota Ormož.
Turistično društvo Podgorci je bilo organizator 10.Vincekovega pohoda, ki je potekal minulo soboto. Na 13 ali 18 kilometrov dolgo pohodno pot se je odpravilo 220 pohodnikov, sončna zimska sobota je bila namreč kot naročena za prijeten pohod.
Poleg Dnevov turizma je tudi ANTONOVANJE na Kogu več-dnevna prireditev. Poleg vrste družabnih, kulturnih in športnih dogodkov, ki so se in se bodo zvrstili od sobote 12tega do sobote 26tega januarja, je še vedno najpomembnejše ocenjevanje čurk oziroma čurkarijada, ki postaja vse odmevnejša prireditev.
Mi pa smo se letos udeležili tradicionalnega Antonovega koncerta v cerkvi Sv.Bolfenka na Kogu, ki je bil prijetno kulturno doživetje.
Pa še utrinke z minulega koncerta učencev Glasbene šole Ormož si bomo privoščili. Minuli četrtek so namreč učenci glasbene šole imeli že osmi koncert v letošnjem šolskem letu.
Med športnimi dogodki tod okrog smo bili na zaključku zimske lige malega nogometa v Ormožu, obiskali smo tudi mlade športnice rokometašice iz Ormoža in seveda pripravili pregled vseh ostalih športnih dogodkov tod okrog.

Oddajo si lahko ogledate na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.00 uri. In na tej spletni strani pod “oddaje”.