Državni svetnik in podžupan občine Ormož Branko Šumenjak, ki je lani v Državni svet RS bil izvoljen kot prvi državnik svetnik kdajkoli iz Upravne enote Ormož, je na novinarski konferenci predstavil aktivnosti Državnega sveta v preteklem parlamentarnem letu ter spregovoril o aktualnih temah v državi in v občini Ormož. Namreč Šumenjak je že takoj ob izvolitvi obljubil, da bo lokalno skupnost o delu Državnega sveta obveščal preko novinarskih konferenc.
Tiskovno konferenco si v celoti lahko ogledate v oddaji Aktualno, v nedeljo ob 10.00 uri. Tudi Svetniški klub Zares in Lista za razvoj občine Ormož, kar pomeni Vili Trofenik, mag.Boštjan Štefančič in vodja Kluba Stanko Podgorelec so v petek sklicali tiskovno konferenco, kot po navadi, je bilo veliko povedanega na račun delovanja občine Ormož, ki se – po njihovem mnenju – duši v nezakonitostih in korupciji. Tiskovno konferenco Svetniškega kluba ZARES in Liste za razvoj občine Ormož v celoti, si boste lahko ogledali v četrtek zvečer in nedeljo, 6.oktobra ob 10.00 uri.
Minuli ponedeljek pa je potem bila 25.seja Občinskega sveta. Svetniki so na dnevnem redu so imeli 11 točk.

Na pokopališču v Ormožu je v nedeljo bila spominska slovesnost ob odkritju obeležja postavljenega v spomin 39tim otrokom in eni izmed njihovih spremljevalk, ki so avgusta in septembra leta 1945 zaradi podhranjenosti ter različnih bolezni umrli v Ormoškem gradu in bili pokopani na tamkajšnjem pokopališču.

Potem pa se odpravljamo še v Hermance v KS Miklavž pri Ormožu, kjer se ponašajo z dvema odsekoma novih cest, in v avlo občinske zgradbe v Ormožu, kjer je na ogled razstava fotografij Milene Zorčič s potovanja po Južni Etiopiji. Razstavo, ki jo je pripravila s pomočjo ormoškega Mladinskega centra in Območnega združenja rdečega križa Ormož je naslovila „Mati zemlja, bodi prijazna do vseh otrok sveta“.

Uroš Krstič pa za konec pripravlja še preglde zadnji športnih dogodkov.

VABLJENI K OGLEDU ODDAJE, nocoj (četrtek) ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.V nedeljo tudi ob 10.45 uri. logo_KTV_novi
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo okrog 14.00 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.