Wargaming Club OK Ormož-Kungota, je minuli konec tedna v prostorih KOŠa v Ormožu organiziral prvi slovenski turnir v »wargaming-u«, ki so ga (kot pravijo člani) zaradi povezave s tradicijo in krajem dogodka poimenovali: BITKA ZA PRLEŠKI HAMMER. Sodelovalo je 10 igralcev iz Slovenije:

Ormož je tako bilo prvo mesto v Sloveniji, ki je bilo gostitelj Warhammer Age of Sigmar turnirja. Gre za namizno igro, kjer potekajo bitke s fantazijskimi vojskami hrabrih ljudi, plemenitih vilincev, divjih orkov ali različnih pošastnih bitij z vseh koncev domišljijske galaksije. Osnova za igro so skrbno sestavljene in natančno pobarvane figurice. Tako je treba najprej svojo vojsko »osmisliti«. To pomeni, da jo je potrebno skrbno izrezati iz plastične mreže, kjer so uliti posamezni plastični delci. Te je treba zlepiti in po lastni domišljiji tudi pobarvati. Igralec sam izdela tudi bojno polje. Iz prav tako plastičnih delov,( ki jih dobi v kompletu) je mogoče po lastni domišljiji sestaviti tako vojake, kot tanke, demone, pošasti, letala, plovila vseh vrst, stavbe, ruševine, ovire, in drugo… Seveda pa je možno uporabiti tudi odpadne in naravne materiale za pripravo bojnih ovir. Domišljija tukaj ne pozna meja. Šele, ko ima igralec sestavljene vse potrebe elemente, se igra lahko prične. Na turnirju se dogovorijo začetni pogoji in nato se pričnejo metati kocke, ki predstavljajo mere za premike vojske, moč napadov, zanesljivost obrambe, polje vidnosti in še vse drugo, kar sodi v strategijo ali taktiko posamezne bitke ali vojske.


Mogoče je igra Warhammer med namiznimi igrami nekoliko manj znana, a ima za seboj že več kakor 35-letno zgodovino. Igralci WARHAMMER iger so povezani v Klube, ti pa v zvezo. V Ormožu se je na turnirju pomerilo 10 igralcev:
-Žiga Smodiš (Ljutomer)
-Vito Dorojevič (Maribor)
-Marko Knehtl (Zgornja Kungota)
-Andrej Hren (Zgornja Kungota)
-Miha Ljubek (Ljubljana)
-Peter Kic (Ljubljana)
-Andrej Talajič (Ljubljana)
-Rok Klemenčič, Kristjan Skorjanec in Nino Miličić (Ormož)

V bitki za Prleški Hammer so bili najboljši in s tem osvojili pokale: Vito Dorojevič iz Maribora, ki je bil prvi; drugi je bil Nino Miličić iz Ormoža, tretji pa Žiga Smodiš iz Ljutomera.

Zveza Wargaming klubov Slovenije pa je Ormoško-kungovškemu klubu podelila odlično AA oceno, s čimer so dobili zeleno luč za organizacijo mednarodnega Warhammer turnirja, ki bo jeseni v Ormožu. Predvidoma se ga bo udeležilo 32 igralcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Madžarske, Avstrije, Nemčije, Italije ter iz Poljske.