Lekarna na Ptujski cesti 25 v Ormožu je po obnovitvenih delih spet odprla svoja vrata.
Kot je znano Lekarna v Ormožu deluje kot Javni zavod, ki ga sofinancirajo občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Na obnovo 120 kvadratnih metrov velike lekarne pa je pristal samo ormoški občinski svet, saj so v Središču ob Dravi in Svetem Tomažu bili mnenja, da obnova ni tako zelo nujna, čeprav so zaposleni in strokovne službe, predvsem zaradi vlage v prostorih, razmišljali drugače.
Končni strošek obnovitvenih del, ki so obsegala temeljito izolacijo prostorov od tal do stropov, zamenjavo stavbnega pohištva in opreme, je končno znašal blizu 165 tisoč, v času adaptacije se je namreč pokazalo še kar nekaj dodatnih težav, ki jih je bilo treba sanirati ( svinčene cevi, narediti je bilo treba estrihe, itd.)

Da je bilo opravljeno veliko delo, je povedala direktorica magistrica Ksenja Senčar in dodala, da so pridobili več prostora za stranke, da bodo zaposleni odslej delali v veliko boljših pogojih, sploh pa bo hramba zdravil veliko primernejša.
DSC08633

Lekarnška dejavnost ima v Ormožu dolgo tradicijo: Že leta 1909 so v Skolibrovi ulici imeli Lekarno, in to vse do leta 1996, ko se je preselila na Ptujsko cesto 25, kjer je še danes. Sicer pa ima Javni zavod Lekarna Ormož danes svoji poslovalnici še v Trgovskem centru Holermous in v Središču ob Dravi.