Najprej smo se odpravili v sosednjo občino Središče ob Dravi: Konec decembra je namreč tamkajšnji župan Jurij Borko pripravil srečanje obrtnikov in podjetnikov.
Uradni del srečanja je predstavljal tudi predstavitev demografskih trendov in predstavitev trenutne gospodarske situacije v domači občini:
Zaradi racionalizacije stroškov, so se lastniki Doma društev na Ljutomerski cesti 30 v Ormožu, odločili, da prodajo del zgradbe, kjer se nahaja gostinski lokal. Gre za približno 240 kvadratnih metrov. Lastniki so prepričani, da je to modra odločitev:
Ormoški župan Alojz Sok je danes na tiskovni konferenci predstavil svojo stran zgodbe v zvezi z domnevno s požganim imetjem akademskega slikarja Zlatka Gnezde, ki je imel svoj atelje v prostorih nekdanje šole na Humu.
Predstavniki vinogradnikov, oziroma KZ ORMOŽ so se minuli teden z družbo P& F Jeruzalem Ormož uspeli dogovoriti za vsaj delno plačilo. To bi na njihovih računih naj bilo 20.januarja. Tako, da napovedanega protesta ni bilo:
Od sobote je spet odprta Lekarna na Ptujski cesti. Danes moderno obnovljeni prostori ponujajo veliko boljše pogoje za delo zaposlenih in seveda več prostora za stranke.
Začenja se nova sezona revij oziroma srečanj pevskih, plesnih, gledaliških, lutkovnih in drugih skupin, ki jih organizira JSKD RS. Prvo bo srečanje ljudskih pevcev in godcev, 25.januarja v Domu kulture v Svetem Tomažu.
Sledi pregled zadnjih športnih dogodkov, med temi je zagotovo zgodovinki uspeh mladih ormoških rokometašev, ki s tremi različnimi selekcijami osvojili celjsko dvorano ZLATOROG.
Oddajo si lahko ogledate še danes ( v petek ) ob 10.00 in 16.00 uri, v soboto ob 18.00 in v nedeljo ob 11.00 in 18.00 uri.
Oddaja je na ogled tudi v okviru programov PeTV in SIP TV ter v nedeljo ob 14.30 na programu TELE M. Ogledate pa si jo lahko tudi na tej spletni strani pod “oddaje”.