RIBIŠKA DRUŽINA ORMOŽ je po skoraj letu dni priprav v soboto pričela s sanacijo ribnika v Ormožu. Več kot 40 ribičev je tako v soboto kot v nedeljo imelo polne roke dela. Iz ribnika je bilo naprej treba izpustiti toliko vode, da so lahko z mrežami polovili vse ribe, končno pa iz ribnika spraviti še preostanek vode. Naslednji korak bo čiščenje mulja. Čez 4 tone rib so ribiči skrbno polovili ter razsortirali in jih prepeljali v ribnika v Savce in v Obrež. Dogajanje oziroma delo ribičev je spremljala množica radovednežev, še najbolj zanimivo pa je bilo pričakovanje KAKO velika bo največja riba v obstoječem ribniku. Izkazalo se je, da je rekorder tako po velikosti kot po teži bil tolstolobik, ki je tehtal 38 kg. Drugi največji in temu primerno težak je bil som z 29 kilogrami, omembe vreden pa je tudi še en tolstolobik s 26 kilogrami.

Sanacija ribnika bo zajemala v prvi vrsti čiščenje mulja, potem utrditev brežin, ki bodo po novem položne in obložene s kamnom, uredili bodo tudi nove potke ob ribniku in okolico. Sanacija ribnika bo RIBIŠKO DRUŽINO ORMOŽ stala okrog 100 tisoč evrov, nekaj donatorjev je že priskočilo na pomoč, prav tako pa v Ribiški družini računajo na pomoč domače občine. Ormoški ribnik z okolico namreč predstavlja prijetno oazo sredi mesta, kamor se Ormožani radi zatekamo, sploh pa se ob ribniku ustavijo tudi številni turisti od blizu in daleč, ob ribniku pa je tudi opremljeno postajališče za avtodome.
“Sanacijska dela bodo predvidoma potekala 3 mesece, a bo ribnik v svoji pravi funkciji šele leta 2019”, je povedal predsednik RD ORMOŽ Rado Antolič, ki pojasni, da pa ribiče najhujše delo čaka takrat, ko bo ribnik spet potrebno napolniti z vodo in vanj naseliti življenje. Ribnik se razprostira na enem hektarju, gotovo pa je potrebno vsaj 17 tisoč kubikov vode, da se napolni. Res, da ima ribnik lasten izvir, a je to premalo. Tako ormoški ribiči spet računajo na pomoč in razumevanje Tovarne sladkorja v likvidaciji, ki je tudi že pred 25-timi leti iz svojega črpališča na Dravi in s svojimi črpalkami pomagala z vodo napolniti ribnik.