Verjetno jih ne ve veliko, da v Središču ob Dravi območje Bercetove in Modrinjakove ulice imenujejo STENIČJAK. Še manj pa, da imajo svoj vsakoletni Steničjak fest.
Gre za vsakoletno družabno srečanje pod lipo, ki predstavlja stičišče dveh ulic, ki štejata 28 hiš in okrog osemdeset duš. Letos so si Steničjak fest pripravili že enajstič
Novost letošnjega druženja je bila zastava, ki simbolizira kvart Steničjak, sicer pa – kdo ve – če je kdaj na tem območju dejansko bilo veliko stenic!? (Posteljne stenice na žalost še vedno niso stvar preteklosti, temveč so stalne gostje mnogih hotelov, bolnišnic in študentskih naselij. Posteljne stenice niso nič večje od jabolčne pečke in imajo ploščato telo, zato se lahko skrijejo skoraj vsepovsod. Posteljne stenice svoje žrtve pogosto pičijo takrat, ko te spijo. Vendar večina ljudi pika ne čuti, to pa zato, ker jim stenice vbrizgajo anestetik). Zvite so – ampak, KDO bi na veselem druženju mislil na izvor poimenovanja domačega kvarta!? Gotovo, pa so v Središču edini, ki – malo za šalo, malo zares – svoj »Steničjak« častijo tako veselo.
(Avtor naslovne fotografije: Marjan Lorenčič)