Policisti Policijske postaje Ormož smo v času od 7. ure dne 6. 6. 2016 do 7. ure dne 7. 6. 2016 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PONEDELJEK 6. 6. 2016

Ob 11.07 smo bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom v Ivanjkovcih. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 13.00 smo bili obveščeni o tatvini starega neregistriranega osebnega avtomobila v Svetinjah. Gre za avtomobil znamke Ford Mondeo, rdeče barve. Policisti tudi v tem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 

Napoved aktivnosti za torek, dne 7. 6. 2016:

– Ob rednem delu bomo opravljali tudi kontrolo in nadzor prometa ter izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

 

Objavili javnomnenjsko anketo o zadovoljstvu z delom policije

Na spletni strani policije smo objavili anketni vprašalnik o ocenah in stališčih prebivalcev o delu policije.

Policija je namreč uspešna toliko, kolikor so z njenim delom zadovoljni ljudje. Zgolj statistični podatki o varnosti, tudi če so še tako ugodni, niso edini dokaz njene uspešnosti. Med ključne kazalce kakovosti in učinkovitosti dela policije zato sodijo tudi ocene in stališča prebivalcev o njenem delu. V slovenski policiji se zavedamo, da lahko javnomnenjske raziskave bistveno izboljšajo razumevanje potreb in pričakovanj javnosti.

Ugotovitve raziskav vzpodbujajo izboljšanje dela policije, kar krepi partnerski odnos med policijo in prebivalci. Vse to prispeva tudi k višji stopnji varnosti za vse prebivalce Slovenije. Dosedanji rezultati javnomnenjskih raziskav, od katerih je bila zadnja izvedena v letu 2014, so pokazali, da je raven zaupanja v slovensko policijo razmeroma visoka. Vendar pa izkazanega zaupanja ne smemo jemati kot nekaj samoumevnega, temveč si moramo z učinkovitim delom in posluhom za potrebe ljudi prizadevati, da bi ga ohranili in celo izboljšali.

V ta namen je za prebivalce pripravljen anketni vprašalnik, ki je dosegljiv na spodnji povezavi in ga lahko med 1. in 30. junijem 2016 izpolnite tudi sami. Sodelovanje v anketi vam bo vzelo 10-15 minut.

Izpolnite anketo o zadovoljstvu z delom policije

Anketa je popolnoma anonimna. Vaši odgovori na anketna vprašanja, ki se shranjujejo v bazo odgovorov, ne vsebujejo nobenih informacij, po katerih bi vas bilo mogoče identificirati. Odgovori na vprašanja niso obvezni, zato je pri vseh samodejno označena možnost Brez odgovora. Slovnična oblika za moški spol se uporablja tudi za ženske.

Za vaš čas in trud se vam zahvaljujemo!

 

Pripravila: Gregor Bezjak, policist I in Edvard Cvetko, komandir