Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 ure dne 19. 8. 2019, do 7.00 ure dne 20. 8. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 19. 8. 2019

Ob 10.00 smo hrvaškim varnostnim organom predali tujca, kateri je bil prijet 18. 8. 2019.

Ob 8.58 smo v bližini Hermancev prijeli dva ilegalna pribežnika, katera sta prestopila državno mejo na območju PP Ljutomer, zato sta bila predana tej enoti, v nadaljnjo obravnavo.

Ob 11.20 smo v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 17.31 smo v Savcih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v mačko in si poškodoval vozilo.

Ob 18.16 smo v Središču ob Dravi prijeli 4 državljane Iraka, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Po izvedenem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 21:43 uri smo bili obveščeni, da se neznanci gibajo okrog stanovanjske hiše v naselju Sveti Tomaž. Policisti pregledali okolico hiše in opravili razgovor s stanovalci, vendar nobenih oseb nismo izsledili na kraju.

Ob 22:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na ormoški obvoznici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v jazbeca in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za torek dne 20. 8. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetko, komadir