Začeli bomo z utrinki z osrednje občinske proslave ob Dnevu državnosti, ki jo – tako kot običajno združujemo z otvoritvijo Festivala Ormoško poletje:

2. Minuli teden je bila predstavitev načrta ureditve poslovne cone v Ormožu. Ormož si namreč obeta 3 milijone nepovratnih sredstev, da uredi poslovno cono tako, da bo pripravljena za investitorje. Gre seveda za velik – in predvsem zelo dobrodošel projekt:

3. Coworking je sodoben način dela, ki posameznikom in predvsem manjšim organizacijam omogoča, da si občasno ali stalno delijo delovni prostor z ostalimi uporabniki. Odslej imamo Coworking tudi v Ormožu, v zgradi Območne obrtno-podjetniške zbornice, na Ljutomerski cesti 30:

4. Krajevna skupnost Miklavž pri Ormožu je praznovala svoj 55.krajevni praznik. Proslavo ob prazniku, kjer so zaslužnim krajanom podelili tudi priznanja so pripravili minuli petek:

5. V soboto in nedeljo po osrednji proslavi ob prazniku je praznovanje doseglo vrhunec. Kot običajno je praznik bil tudi čas za kulinarično razstavo in razstavo pridnih rok:

6. Vse od 8. do 29.junija pa praznujejo v Podgorcih. Osrednjo proslavo s podelitvijo plaket so pripravili minuli petek:

7. V okviri krajevnega praznika KS Podgorci je potekalo tudi gasilsko tekmovanje. 32 ekip s po devetimi člani, se je za pokal KS Podgorci potegovalo na Atletskem stadionu v Ormožu:

8. Pa še en lep dogodek smo zabeležili: Generacija šolarjev, ki so šolski prag osnovne šole Velika Nedelja PRVIČ prestopili leta 1956, se je minulo nedeljo srečala na 55-ti obletnici zaključka osnovne šole. Gre še za eno srčno srečanje, nabito s čustvi in prelepimi spomini:

9. Za konec pa še v svet športa: šolarje OŠ Ivanjkovci je na zaključni prireditvi obiskal legendarni rokometaš Marko Bezjak, atraktiven dogodek pa je bil tudi 16.ormoški nočni ulični tek…

VABLJENI k ogledu: nocoj ob 20.uri (Ponovitve v petek ob 10.in 16.uri, v soboto ob 18.uri, v nedeljo ob 11.in 18.uri.