Naslovna fotografija: (z leve) Damjan Munda, Jurij Borko, Franc Škorjanec

V Središču ob Dravi je že vse na red za moto dirko Slovenija Classic TT 2017. Podrobnosti so organizatorji predstavili na današnji tiskovni konferenci. Dogodek s pomočjo domače občine in številnih domačih društev organizira Društvo starodobnih vozil Središče ob Dravi. Dogajanje se bo po ulicah Središča ob Dravi odvijalo že to soboto in nedeljo. V soboto bodo od 15.30 do 18.30 ure treningi, v nedeljo pa bo od 10. do 17.ure šlo za res. Damjan Munda – predsednik sekcije »avtomoto šport« v Društvu starodobnih vozil Središče ob Dravi, je na današnji tiskovni konferenci povedal, da je za enkrat prijavljenih 37 dirkačev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije.
Dirkalna steza je dolga 1265 metrov. Štart dirke bo pri občini, tako kot običajno. Za varnost tako tekmovalcev kot obiskovalcev bo skrbelo sto redarjev, je še povedal Damjan Munda.
Gre za dirko starodobnih dirkalnih motociklov in predstavlja edinstven dogodek v Sloveniji. Franc Škorjanec – predsednik Društva starodobnih vozil Središče ob Dravi pravi, da je organizacija takšnega tekmovanja velik zalogaj, potrebne so tudi mednarodne licence, določen pravilnik in vrsta varnostnih ukrepov. Tako se na dirko dejansko pripravljajo več mesecev, v pripravo pa tako organizatorji, kot vsa društva v občini, ki priskočijo na pomoč, porabijo nešteto prostovoljnih ur dela. Sicer takšna dirka stane od deset do dvanajst tisoč evrov. Domača občina prispeva tri tisoč iz proračuna, je povedal župan Jurij Borko, ostalo pa Društvo starodobnih vozil in številni sponzorji.
Predsednik Društva starodobnih vozil Središče ob Dravi Franc Škorjanec pove, da pravzaprav avto moto dirke v Središču niso nič posebej novega, tako, da je dirka starodobnih dirkalnih motociklov navdih našla v zgodovini kraja. (Videli smo plakat iz leta 1962, ki je vabil na moto dirke v Središču ob Dravi).
Ko je v času dirke vreme bilo lepo, so organizatorji našteli tudi 3000 obiskovalcev. Gre seveda za velik dogodek, ki v Središče privabi ljubitelje starodobnih dirkalnih motorjev od vsepovsod. Moto užitkov tako ne bo manjkalo, poskrbljeno pa bo tudi za jedačo in pijačo, so zatrdili organizatorji.

Več v oddaji UTRIP ORMOŽA, 18.maja in v oddaji AKTUALNO, 19.maja!