PONEDELJEK 15. 5. 2017

Ob 15:06 smo bili obveščeni o poškodovanju cestno prometne signalizacije v Mihovcih pri Veliki Nedelji.

Ob 19:18 uri je bil v naselju Središče ob Dravi kontroliran voznik osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,87 mg/l) zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo podan obdolžilno predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

TOREK 16. 5 2017:

Ob 16.56 smo bili obveščeni, da je v kraju Hranjigovci padel motorist in se lažje telesno poškodoval. Ko bodo zbrane vse okoliščine prometne nesreče bomo ustrezno ukrepali.

Ob 21.04 smo izven naselja Rucmanci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje udeležbe v prometu je patrulja na kraju odstopila od ogleda.

SREDA 17. 5. 2017:
Ob 10:10 uri smo v naselju Ormož kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,42 mg/l) zaradi česar mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 10:35 uri smo sprejeli ustno kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine gramoza na območju naselja Sveti Tomaž. Po zbranih obvestilih bomo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 14:40 uri smo bili obveščeni, da je v naselju Obrež na pločniku padla starejša ženska. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je gospa padla zaradi slabosti, tuja krivda izključena. Za poškodovano so poskrbeli iz Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ormož.

Ob 17:35 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Rakovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 18. 5. 2017:
– ob rednem delu bodo policisti izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih;
– v obdobju od 15. 5. 2017 do vključno 28. 5. 2017 bomo poostreno izvajali aktivnosti »Varnost kolesarjev«.

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ