Kulturno društvo SIMON GREGORČIČ VELIKA NEDELJA je letos – že sedemnajsto sezono po vrsti – uprizorilo gledališko predstavo na prostem. Letos so se člani društva predstavili z nadaljevanjem komedije JESENSKA POROKA. Pravzaprav je to bil že TRETJI DEL oziroma nadaljevanje zgodbe o Micki Potratnik in njeni ljubezni iz mladosti.
Gre torej za nadaljevanje zgodbe oziroma nadaljevnje zanimive vaške komedije v prleškem in haloškem narečju iz prejšnje sezone JESENSKA POROKA. Prvi in drugi del si je ogledalo 11000 gledalcev, zato so se velikonedeljski gledališčniki odločili, da zgodbo kar nadaljujejo. V predstavi znova sodeluje čez 70 članov društva. Avtor komedije je Tonček Žumbar, ki se je znova izkazal tudi kot režiser in igralec.

Zgodba govori o Micki Potratnik. Iz ruskih povojnih zaporov se po več desetletjih vrača Kosta, Mickina mladostna ljubezen, za katerega je mislila, da je mrtev. Sicer jo je že v mladosti zapustil in tega mu ni odpustila. A kljub vsemu se ji zdi, da ga še vedno nosi sredi srca.
Kljub resni življenjski vsebini je Jesenska poroka 3 izjemno zabavna in šaljiva. Za to poskrbijo ostali liki v predstavi, predvsem gostilničar Lojz, vaški posebnež Viktor in poštar Janko, ki mu Mickina hčerka Olga že na začetku skrije poštarsko obleko in jo nesrečni poštar potem išče skozi celo zgodbo. Med tem se kar šestkrat preobleče v razne kostume, kar je še posebej zabavno.
Prav iskanje pogrešane poštarjeve obleke pa osrednjo zgodbo o Potratnikovi Micki večkrat obrne v povsem nepričakovano smer.
Veliko smeha prinaša tudi sporočilo, ki ga o Kosti prinese policijski komandir. Preden sporočilo pride do zadnje osebe v verigi, dobi povsem novo vsebino. Sporočilo v spremenjeni obliki spet spremeni potek osrednje zgodbe.
Najlepši – precej zabaven in hkrati izjemno čustven pa je prav konec. Po vseh zapletih namreč zmaga ljubezen, tako kot najbrž največkrat v življenju.

Vse predstave se še vedno odvijajo na znanem poletnem prizorišču pred gradom v Veliki Nedelji, kjer so tribune s sedeži za več sto gledalcev. Igralci uporabljajo daljinske mikrofone, se vozijo s starimi avtomobili in pecikli. Ob lepi zgodbi, ki mirno seže v srce je tako obisk predstave posebno doživetje, ki ponuja veliko zabave in sprostitev pod zvezdami.
Komedija Jesenska poroka 3, bo še na ogled 16., 17. in 18 avgusta, vsakič ob 20.30 na prizorišču pri Veliki Nedelji.

UTRINKI s predstave: (Foto: Zdravko Munda)