Med številni prazničnimi dogodki, je za nami tudi osrednja občinska proslava ob Dnevu državnosti, ki jo v Ormožu običajno povežemo z otvoritvijo Festivala ORMOŠKO poletje. Proslava je v Domu kulture potekala minuli petek:
2. Po otvoritvi Festivala Ormoško poletje je že naslednji dan bila druga prireditev, in sicer ROŽMARINKIN festival. Pestra dogajanja za najmlajše občane so potekala v parku, višek popoldneva pa je bil »županov sprejem za novorojence v letu 2022«:
3. V oddaji se spominjamo tudi izjemne prireditve, ki je zaznamovala letošnji ČETRTI občinski praznik v Ormožu. Gre za drugo prireditev NAJ STARODOBNIK 2023, ki je svojo premiero doživela minulo leto in predstavlja prvo takšno prireditev v Sloveniji. V sodelovanju z občino Ormož jo organizira Veteranska avto moto zveza Slovenije. Prireditev je požela izredno zanimanje tako med domačini kot mnogimi gosti od vsepovsod:
4. V Berlinu so se v nedeljo, 25. junija končale 16. poletne svetovne igre specialne olimpijade, v katerih je sodelovalo več kot 7000 športnikov iz 176 držav. Iz Slovenije jih je sodelovalo 26, med temi je bila tudi naša domačinka Lucija Meško:
5. V okviru minulega 4. občinskega praznika občine Ormož je bil tudi DAN ŠPORTA. Začeli so ga ribiči, ki so se že 8.uri zbrali ob ormoškem ribniku in kmalu vrgli trnke, prav tako ob osmi uri pa so s tekmovanjem v kegljanju s kroglo na vrvici v Miklavžu pri Ormožu začeli upokojenci…