Iz vsebine:
Ormoški občinski svet se je v sredo sestal v novi sestavi. Šlo je za PRVO oziroma konstitutivno sejo, ko je za naslednje mandatno obdobje priseglo 20 novih občinskih svetnikov.
2. Sicer pa so se že začela decembrska dogajanja. Tudi letos si bomo v Ormožu december popestrili s Severolandijo in drsališčem, ki v mesto prinaša novo veselje. Prižig prazničnih luči in odprtje drsališča, je bilo v torek:
3. Poglejmo pa še nekaj ostalih zanimivih dogodkov: Občine Ormož, Središče in Sveti Tomaž so v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Ptuj – izpostavo Ormož in Slovenskim združenjem za ohranitveno kmetijstvo minuli teden za kmetovalce pripravile IZOBRAŽEVANJE IZ OHRANITVENEGA KMETIJSTVA, ki pomeni trajnostni pristop, usmerjen k zaščiti tal pred erozijo in degradacijo:
4. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ormož je minuli teden občanom s statusom vojnega veterana in svojim članom podelila spominske medalje. Svečanosti so prirejali v sodelovanju z občinami Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. V Ormožu je svečanost potekala v grajski viteški dvorani:
5. Gimnazija Ormož v tekočem šolskem letu že tretje šolsko leto zapored sodeluje v evropskem projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta ( ali krajše EPAS). Gre za obsežen izobraževalni program, ki je namenjen ozaveščanju in izobraževanju dijakov in študentov o Evropski uniji ter usposabljanju za aktivno državljanstvo. Višek aktivnosti znotraj projekta je za ormoške gimnazijce pomenil obisk Strasbourga oziroma tamkajšnjega Evropskega parlamenta…