Tokratno oddajo posvečamo dogodkom v času Martinovanja tod okrog: Na Martinovo pojedino spadajo tudi potice. Tako, da se je vse skupaj začelo z ocenjevanjem potic, ki je potekalo minuli četrtek v dvorani Kmetijske zadruge na Marofu:
Društvo kmečkih žena Ormož je v sodelovanju s Kmetijsko svetovalno službo Ormož tudi letos pripravilo razstavo „Iz pridnih rok“, razstava je letos v času Martinovanja v Ormožu bila na ogled v prostorih Mladinskega centra v gradu. Otvoritev je bila minuli petek.
V Središču ob Dravi so SREČANJE Z MARTINOM imeli tradicionalno na Martinovo soboto dopoldne. Prireditev pripravlja domače Turistično društvo v sodelovanju z občino in ostalimi društvi, ter ostalimi domačimi ponudniki.
V organizaciji Glasbene šole Ormož, JSKD OI Ormož in občine Ormož je na Martinovo soboto v Ormožu potekalo 18.tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Tekmovanja se je letos udeležilo 11 godb…
Po tekmovanju godb v soboto je do večerne zabave v Martinovem šotoru potekal še priložnostni kulturni program. Nastopilo je nekaj skupin ljudskih pevcev in godcev, TD Sodinci pa se je predstavilo z najlepšim opravkom v goricah, s trgatvijo.
Med Martinovimi dogodki tod naokrog pa tudi letos ni manjkal MARTINOV KONCERT, ki ga je le letos že trinajstič pripravila Središka godba na pihala. Koncert je v SOKOLANI potekal na Martinovo nedeljo.

Dogodki okrog Martinovega pa športnikov niso veliko motili. Kar nekaj jih je bilo – tako kot običajno. Med temi pa tudi obisk zlate olimpijke – judoistke URŠKE ŽOLNIR na OŠ Stanka Vraza.

VABLJENI K OGLEDU ODDAJE v četrtek ob 21.00 uri. Ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 uri in v nedeljo 11.00 in ob 18.00 uri
Oddaja pa je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV Ptuj ter TELE M v nedeljo ob 14.30 ure. In na tej spletni strani pod “oddaje”.