Osnovna šola Stanka Vraza v Ormožu, ki je šola s prilagojenim programom, praznuje 40-obletnico delovanja. Veliko slovesnost ob jubileju pripravljajo danes (petek) popoldne ob 16.uri v Domu kulture v Ormožu. Letošnje šolsko leto šolo obiskuje 27 učencev iz Ormoškega konca, ki so deležni pouka in vzgoje v dveh izobraževalnih standardih, pravi ravnateljica šole Simona Meško:

Prisluhni izjavi:SimonaMESKO_KLIKNI_TUKAJ

… sistem dela pojasnjuje ravnateljica šole s prilagojenim programom v Ormožu in dodaja, da bi takšne šole naj postale pravzaprav strokovni podporni centri, ki bi služili kot podpora institucijam in šolam v okolju, staršem in vsem, ki jih to zanima. Velika pridobitev za šolo s prilagojenim programom bo učno stanovanje, ki bo kmalu na red, kjer se bodo učenci lahko učili tudi vsakdanjih gospodinjskih opravil. Po novi zakonodaji bi se namreč v program osnovnih šol s prilagojenim programom vključevali mladostniki do 26.leta starosti.

Naslovna fotografija: Učenci OŠ Stanka Vraza ob počitku v hladni senčici (Fotografija z jesenskega pohoda) Foto:Karolina Putarek