V teh dneh je čas kurentov. Ormoški so si danes vzeli čas za obisk Javnih zavodov v Ormožu, med temi so, seveda, obiskali tudi ormoški vrtec:

To je bilo veselja med otroki! Najprej silno pričakovanje, potem pa so se veliki kosmatinci z debelimi kožuhi in glasnimi zvonci končno prikazali!. … tudi kakšna solzica je pritekla – strah ima seveda zelo velike oči – in vzgojiteljice so rekle, da bo prijetnejše, da snamejo maske. In, tako so kurenti z otroki zaplesali brez mask, kar pa je za VSE skupaj bilo posebno doživetje!!!

Kurenta kot pustni lik tudi že najmaljši zelo dobro poznajo. Kurent je zanje junak, ki mi uspe pregnati zimo, za srečo pa mu je potrebno podariti robček, so vedeli povedati, in nekateri so jih tudi prinesli ravno s tem namenom s seboj v vrtec.

V Društvu KURENT ORMOŽ, ki ima v Ormožu 24 letno tradicijo, v teh pustnih dneh ne pozabijo na nikogar. Radi se odpravijo na obiske, nekaj zaradi tradicije, nekaj pa zato, ker so jih povsod veseli.
Člani Društva Kurent sezono predpustnih popotovanj po navadi pričnejo s tradicionalno udeležbo odprtja Pustne dežele v Viru pri Domžalah, ki je letos potekala že 31.januarja; v naslednjih dneh pa sledijo sodelovanja v pustnih povorkah povsod naokrog, obiski šol, vrtcev, Doma starejših občanov in podobno. Pohod pa se zaključi na pustni torek s sodelovanjem v povorki na karnevalu v Ormožu.
V Društvo se vsako leto priključi kakšen nov član, oziroma članica, veseli so tudi zelo mladih kurentov. Trenutno je v Društvu 30 odraslih kurentov in 12 kurent-čkov, je povedal namestnik predsednika v Društvu Jure Zemljič in dodal, da ostajajo zvesti svojemu osnovnemu poslanstvu, z geslom: „Bejži zima, kurent gre!“

Ja! Še vsakič so jo spodili, pospravili opremo in v teku leta obujali spomine na pustne dogodivščine – do naslednjega pusta.
Enako velja za otroke v vrtcu, ki jim obisk kurentov predstavlja le še eno nepozabno pravljico.


UTRINKI z današnjega obiska kurentov v VRTCU ORMOŽ, nekaj kurentov je z otroki plesalo v jedilnici, nekaj pa se jih je odpravilo po igralnicah…..

DSCN0294

DSCN0297

DSCN0298

DSCN0300

DSCN0302

In potem so odšli…
DSCN0303

DSCN0304