Ormoški rokometaši bodo danes zvečer opravili še zadnji trening, jutri zjutraj, v petek, 15. oktobra ob 3.30 uri pa že štartajo na nekaj čez 4000 kilometrov dolgo pot na ISLANDIJO, kjer bodo v soboto odigrali tekmo z ekipo SELFOSSA.

»Kovčki so pripravljeni, prav tako ekipa, in komaj čakamo na začetek evropske avanture. Sem eden redkih, ki so tudi leta 2005 sodelovali pri evropskem nastopu proti Portugalski Madeiri in res se veselim dveh novih evropskih preizkušenj,” je dejal kapetan rokometne ekipe Jeruzalem Ormož Bojan Čudič. Pri obeh evropskih nastopih so oziroma bodo sodelovali še trener Saša Prapotnik in pomočnik trenerja Silvo Kirič, predsednik RK ORMOŽ Mladen Grabovac, ter trener mlajših selekcij Uroš Krstič, ki je poleg Timona Grabovca odgovoren za koordinacijo odhoda na tekmo.
Na pot do Islandije odpotuje 31 ljudi. Šestnajst igralcev, štirje iz strokovnega štaba in enajst spremljevalcev. Pot in bivanje (tri nočitve s polnim penzionom) na Islandiji bo stalo okrog 18.000 EUR.
Ekipa se bo tako jutri zjutraj odpravila do letališča v Zagrebu. Nato letijo do Londona in iz Londona do Reykjavika. Njihov končni cilj pa je mesto Selfoss, ki je nekaj večje od Ormoža, sicer pa tudi v tem mestu ljudje živijo za rokomet in kot so nam povedali, nas čaka polna dvorana vročih navijačev.

»Domov se vračamo v torek dopoldan in verjamem, da z izhodiščem, ki nam bo dajalo upanje o napredovanju na povratni tekmi,” je pred odhodom povedal predsednik ormoškega kluba Mladen Grabovac.
»Nasprotnika smo se trudili čim bolj spoznati, kar nam je omogočil ogled različnih video posnetkov in mnenja sem, da bi ga lahko izločili. Gre sicer za klub, ki je v preteklosti dal nekaj odličnih igralcev in trenerjev. Trenutno, podobno kot mi, ravno ne blestijo v državnem prvenstvu in so na štirih tekmah zabeležili eno zmago ter tri poraze. Gojijo podoben stil igre kot je naš. Za zmagovalca bodo odločilne malenkosti, predvsem pa obramba vratarjev,” je nasprotnika opisal trener Saša Prapotnik.

Tekma na Islandiji bo odigrana v soboto 16. oktobra ob 21.30 uri po našem času, in ob 19.30 uri po islandskem času. Ormoški rokometaši upajo, da bo rezultat bistveno boljši kot za naslednje dni kaže vremenska napoved za mesto Selfoss.

Povratna tekma bo odigrana v soboto 23. oktobra ob 18.00 uri na Hardeku in ormoški rokometaši računajo na čim več gledalcev oziroma navijačev.

Razen Uroša Krstiča, ki na pot odhaja tudi kot snemalec in novinar, bo zraven tudi snemalec Vule Nikolić, tako, da si bomo posnetek tekme prihodnji teden lahko tudi ogledali, če pa bo internetna povezava ugodna, pa si bomo na Facebooku, na profilu RK ORMOŽ lahko ogledali tekmo tudi v živo.

Naslovna fotografija: ( z leve): Blaž Fergola, Teo Šulek, Denis Škrinjar