Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne 20. 12. 2017, do 7. ure, dne 21. 12. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 20. 12. 2017:
Ob 11:30 uri smo na mejnem prehodu Ormož hrvaškim varnostnim organom izročili 7 obravnavanih tujcev, državljanov Afganistana, kateri so v jutranjih urah v okolici Središča ob Dravi izven mejnega prehoda prečkali državno mejo z Hrvaško.

Ob 15.18 uri nas je RCO Ptuj obvestil o dimu v stanovanjski hiši pri Veliki Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je dim prihajal iz kovinske posode v kletnih prostorih objekta, kjer se nahaja kurilnica. Kadilo se je iz tam deponiranega pepela. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Velika Nedelja. Zadevo bomo zaključili s uradnim zaznamkom.

Ob 15:34 uri smo bili obveščeni o zakolu kokoši v Šardinju. Na kraju je bil lastniku nezavarovanega psa, izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitve določb Zakona o zaščiti živali.

Ob 19:05 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Trgovišče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 21. 12. 2017:
– V času od 11. 12. pa do 24. 12. 2017 bomo izvajali aktivnosti v zvezi poostrenega nadzora »ALCOHOL in DRUGS«. Policisti bodo pri rednem delu izvajali nadzor cestnega prometa, s poudarkom na meritvah hitrosti in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v cestnem prometu. Prav tako bodo ob rednem delu izvajali aktivnosti v zvezi zimske službe.
PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir