Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 11. 11. 2016, do 7:00 ure dne 14. 11. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK, 11. 11. 2016

Ob 07.25 uri smo v Bresnici obravnavali vlom v gostinski lokal. Opravljen je bil ogled kraja dejanja. Po zbranih obvestili in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 12.10 uri smo v Vičancih obravnavali zastrupitev osebe z ogljikovim monoksidom, do katere je prišlo zaradi nepravilno nameščene dimne cevi iz peči v dimnik. Oseba je bila odpeljana v splošno bolnico Ptuj. O zadevi bomo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podali poročilo.

Ob 15.15 uri smo bili iz ZD Ormož obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč zaradi poškodbe glave. Ugotovljeno je bilo da je oseba sama padla.

Ob 15.30 uri smo v Ormožu obravnavali tatvino delov z vozila. Po zbranih obvestili in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 20.05 uri smo bili obveščeni o podrtem drevesu na cesto na cesti Sp. Ključarovci –Lunovec. O zadevi obveščen regijski center za obveščanje.

SOBOTA, 12. 11. 2016

Ob 12:52 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na relaciji Zamušani – Ormož. Policisti z zbiranjem obvestil glede razjasnitve okoliščin prometne nesreče nadaljujejo.

Ob 14:33 uri smo bili obveščeni o kršitvi JRM na prireditvenem prostoru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da do kršitev določil ZJRM ni prišlo, zato so policisti zadevo zaključili z točko v poročilu.

Ob 16:23 smo bili obveščeni o tatvini na prireditvenem prostoru v Ormožu. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec odtujil jakno, v kateri se je nahajala denarnica z dokumenti in denarjem. Po zbranih obvestili in dokazih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Ob 2:27 uri smo intervenirali v lokalu v naselju Žerovinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je gost žalil in grozil varnostniku. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 04:40 uri smo na Ptuju začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,34 ml/l), zaradi nestrinjanja z rezultatom je bil odrejen strokovni pregled, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

NEDELJA, 13. 11. 2016

Ob 06.55 uri smo v Libanji obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.


Napoved aktivnosti za PONEDELJEK, 14. 11. 2016:

– Policisti bodo izvajali tudi meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Jože Čuš, policist I
in Edvrad Cvetko, komandir