Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 10. 8. 2018, do 7:00 ure dne 13. 8. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 10. 8. 2018

Nismo obravnavali interventnih dogodkov.

SOBOTA 11. 8. 2018

Ob 04.30 uri smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

NEDELJA 12. 8. 2018

Ob 05:00 uri smo bili obveščeni o tatvini ženske torbice z denarnico, mobilnim telefonom in ostalimi osebnimi dokumenti, ki je bila izvršena na območju Ormoža. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil.

Ob 10.18 uri smo bili obveščeni o sumljivi osebi na avtobusni postaji v Ormožu. Po opravljenem identifikacijskem postopku je bilo ugotovljeno, da gre za občana, ki je počival zaradi opitosti. Kršitve pa nismo zaznali.

Ob 15.00 uri smo bili obveščeni, da je v Ormožu na enem od naslovov brat odpeljal kompresor, ki je bil v lasti pokojnega očeta. V razgovoru smo ugotovili, da lastništvo kompresorja ni dorečeno, kršitve javnega reda in miru pa ni bilo. Napoteni so bili na zasebno tožbo.

Ob 19.00 uri smo bili obveščeni, da občan v okolici Ormoža hoče storiti samomor. Po opravljenem razgovoru je bil občan hospitaliziran v Psihiatrični bolnici Ormož. Napisano poročilo na tožilstvo.

Ob 21.10 uri smo v naselju Lahonci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.

Ob 23.07 uri smo bili obveščeni o še enem poskusu samomora v okolici Ormoža. Ugotovljeno je bilo, da je ena oseba poskušala storiti samomor s tem, da je pojedla večjo količino tablet. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico. Opravljen je bil ogled ter bo napisano poročilo na tožilstvo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 13. 8. 2018:
– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom predvsem na vožnji pod vplivom alkohola in prekoračitvami hitrosti.
PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir