Naslovna fotografija:Zoran Antolin (levo) – CU MS, Izpostava Srediče ob Dravi, MP Ormož in Mirko Korotaj (desno) – načelnik občine Cestica

Da državna meja ne deli narodov, pač pa jih druži – že deveto leto za povrstjo potrjujejo prisrčna srečanja carinikov, policistov in županov ter predstavnikov občin Ormož in Cestica na silvestrovo točno opoldne sredi Dravskega mosta na meji Ormož – Otok Virje. Srečanje se je pričelo s čestitkami, dobrimi željami, sledili so nagovori obeh županov Alojza Soka (občina Ormož) in Mirka Korotaja (občina Cestica), ter vodij obeh carin Zorana Antolina ( CU Murska Sobota, Izpostava Središče ob Dravi, MP ORMOŽ in Mladena Kaniškega CU Varažnin, MP Otok Virje); zdravica in nato tradicionalno metanje slovenske in hrvaške carinske kape v Dravo. Letos je to bilo zadnjič, namreč meje bodo padle že 1.julija, ko bo Hrvaška postala enakopravna članica EU, s tem bo carina ukinjena, do uveljavitve Schengena pa bo na sedanjih mejah ostala le še policija.

Tako kot vsakič, je tudi letošnje druženje potekalo v prijetnem vzdušju (Foto:Karolina Putarek)

Kaj bo s približno 60-timi cariniki zaposlenimi na državni meji s hrvaško po 1.juliju, pa ZORAN ANTOLIN, vodja Izpostave Carinske uprave Murska Sobota v Središču ob Dravi, Mejni prehod Ormož:
KLIKNI NA IME:
ZoranANTOLIN