ROKOMET na MIVKI, Final 4 za DP:
Jeruzalemčki četrti v državi

V Ajdovščini je potekal zaključni turnir najboljših štirih ekip v državi v rokometu na mivki. Na turnirju so sodelovali tudi mladinci in kadeti Jeruzalema (letniki 1997, 98, 99), ki so kljub zelo dobri igri ostali brez medalje. Po prikazanem nezasluženo. V polfinalu so Ormožani klonili z 1 : 2 proti ljubljanskim Warriorsom (igralci Slovana). Pri izidu 1 : 1 so v podaljšani igri (shoot outih) imeli Jeruzalemčki priložnost za zmago in uvrstitev v finale, vendar je Miha Kolmančič zapravil met za eno točko, ki bi njegovi ekipi prinesla medaljo. Napako Ormožanov so takoj kaznovali izkušeni Ljubljančani in se veselili uvrstitve v veliki finale.

Ormoški junaki so kljub dobri igri ostali brez medalje na Final 4 v Ajdovščini.

Ormoški junaki so kljub dobri igri ostali brez medalje na Final 4 v Ajdovščini.

V tekmi za bron proti domači ekipi Oaza caffe bar team so Jeruzalemčki gladko dobili prvi niz, v drugem pa vodili z 18 : 10. Po visokem vodstvu so Ormožani padli v rahlo krizo, katero sta dodatno poglobila z napačnimi odločitvami v škodo Jeruzalemčkov še sodnika, ki sta bila povsem na strani Ajdovcev. Za piko na i “čudnemu preobratu” je z zgrešenim kazenskim strelom poskrbel še Tilen Kosi in gostiteljem je uspelo dobiti drugi niz in izenačiti na 1 : 1. V dramatičnih shoot outih so bili bolj zbrani Ajdovci, ki so se veselili bronaste kolajne. Škoda za Jeruzalemčke, ki so na obeh tekmah zamudili veliko priložnosti za odmevnejši rezultat. So pa zato varovanci trenerja Mladena Grabovca bogatejši za novo izkušnjo.
Za naj vratarja Final 4 je bil proglašen Nik Hvala (Warriors Ljubljana), za MVP prvenstva pa je bil proglašen Tilen Kosi (Jeruzalem Ormož).

Tilen Kosi (letnik 1998, Jeruzalem Ormož) si je s svojimi predstavami prislužil naziv najboljšega igralca zaključnega turnirja. Prejeti pokal bi zagotovo želel menjati z kakšnim pokalom za 1., 2. ali 3. mesto.

Tilen Kosi (letnik 1998, Jeruzalem Ormož) si je s svojimi predstavami prislužil naziv najboljšega igralca zaključnega turnirja. Prejeti pokal bi zagotovo želel menjati z kakšnim pokalom za 1., 2. ali 3. mesto.

Za Jeruzalem Ormož so nastopali: Kevin Caf, Nejc Zidarič, Miha Kolmančič, Gašper Horvat, Miha Kavčič, Tilen Kosi, Timon Grabovac, Dominik Ozmec, Žak Ciglar, Tinek Hebar, trener Mladen Grabovac.

Končni vrstni red – moški:
1. Sportnaoprema.si (Gerčar, Maroh, Pušnik, Lesjak, Jerenec,…)
2. Ljubljana Warriors
3. Oaza caffe bar team Ajdovščina
4. RK Jeruzalem Ormož

Končni vrstni red – ženske:
1. RK Mivka Ajdovščina
2. RK Nazarje
3. Ekipa da te skipa
4. Sexy babes

Najboljša igralka: Maja Svetik (RK Mivka), najboljša vratarka: Lea Elena Vidmar (RK Nazarje).

Turnir je bil kvalifikacijsko sito preko katerega je predviden izbor ženske in moške reprezentance, ki bosta od 28. avgusta do 6. septembra zastopali Slovenijo na sredozemskih igrah športov na plaži v Pescari.