Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 16. 9. 2016, do 7:00 ure dne 19. 9. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 16. 9. 2016

Ob 12:05 uri smo bili na kraju prometne nesreče v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil.

Ob 03.50 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Žerovincev. Kršitelju na kraju izdan plačilni nalog.

SOBOTA 17. 9. 2016

Ob 07.07 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v kraju Osluševci. Voznik osebnega avtomobila je trčil v ograjo stanovanjske hiše in s kraja odpeljal. Izsleden je bil v naselju Formin, zoper voznika pa je bil izveden ustrezen ukrep.

Ob 7.29 smo bili obveščeni, da po cesti v naselju Obrež hodi večja domača svinja in je nevarno, da pride do trčenja. Policista sta svinjo opazila ter jo odgnala do lastnika, kateremu je pobegnila s hleva.

Ob 13.15 je na Policijsko postajo občan prinesel rumeno torbo z napisom »POŠTA SLOVENIJE«, v kateri je bilo različno orodje in rezervna veriga za kolo z motorjem. Torba je ležala na cesti v naselju Osluševci. Prosimo lastnika izgubljene torbe, da se oglasi na PP Ormož in prevzame predmete.

Ob 15.29 smo vozniku osebnega avtomobila v Ormožu, začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog.
NEDELJA 18. 9. 2016

Ob 08.30 uri je občan naznanil, da je na cesti v Ormožu zaradi spolzkega vozišča, z enoslednim vozilom pri speljevanju zaneslo in tako padel. Vzrok za spolzko vozišče je bil razsut tovor s strani neznanega voznika, neznanega vozila. V času dogodka so delavci cestnega podjetja na predhodno obvestilo policistov razsut tovor že čistili. V tej zvezi naprošamo morebitne očividce, da na policijsko postajo Ormož sporočijo, voznika oz. vozilo iz katerega je nepravilni tovor tudi padal na vozišče in posledično predstavljal nevarnost za ostale udeležence.

Ob 8.50 uri smo bili obveščeni, da je neznanec v Veliki Nedelji ustrelil psa. V tej zvezi smo evidentirali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, opravili ogled, z zbiranjem obvestil nadaljujemo. Zoper storilca bomo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.

Ob 00.10 smo v Žerovincih vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom prepovedanih drog.

Ob 05.58 smo bili obveščeni o povoženju divjadi izven naselja Mihovci pri Veliki Nedelji.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 12. 9. 2016:

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa.

Pripravila:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir