Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 27. 5.2016, do 7:00 ure dne 30. 5. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 27. 5. 2016

Ob 12.43 smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu vozilo brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.80 mg/l alkohola. Vozniku je bilo zaseženo vozilo in podan bo obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 18.47 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Mihovcev pri Veliki Nedelji. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta se verbalno sprli dve osebi. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

 

SOBOTA 28. 5. 2016

Ob 7.36 nas je občan iz vasi Podgorci obvestil, da si je pri košnji travnika poškodoval koso na kosilnici. Zadevo bomo zaključili s poročilom na ODT Ptuj.

Ob 00.42 smo bili obveščeni o pogrešani osebi na območju naselja Cvetkovci. V tej zvezi smo opravili iskanje osebe s pregledom širšega območja. Oseba je bila tekom noči tudi najdena.

 

NEDELJA 29. 5. 2016

Ob 9:11 smo bili obveščeni o verbalnem sporu med nekdanjima partnerjema v Loperšicah. Udeleženca sta bila napotena na zasebno tožbo.

Ob 16.05 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Hum pri Ormožu. Udeleženi sta bili dve vozili (OA in traktor). Vzrok je bil nepravilno srečevanje obeh. Nastala je le manjša materialna škoda, zato smo odstopili od ogleda kraja prometne nesreče, ter obema udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 30. 5. 2016.

– Ob rednem delu bomo opravljali tudi kontrolo in nadzor prometa ter izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

 

Pripravila: Mitja Novak, policist I in Edvard Cvetko, komandir