Minulo soboto ( 09.marca 2013) sta svoje zakonske obljube obnovila zakonca Marija in Ivan Zidarič s Huma pri Ormožu 108. Slovesnost je v krogu otrok, vnukov in pravnukov potekala v gasilskem domu v Loperšicah, kjer pa je podžupan Zlatan Fafulič opravil tudi civilni obred biserne poroke, slavljencema pa v imenu vseh občanov občine Ormož čestital in jima izročil priložnostno darilo.

Civilni obred biserne poroke je opravil podžupan Zlatan Fafulič (Foto: Karolina Putarek)

Ivan in Marija sta se poročila 7.marca 1953v Kočevju, kjer je Ivan služboval kot policist.
Ivan je po rodu sicer s Huma pri Ormožu, kjer je leta 1931 bil tudi rojen. Že kot otrok je izgubil oba starša ter se kmalu odpravil v svet. Izšolal se je za policista, in tako je med drugim služboval tudi v Kočevju, kjer je v trgovini, kamor so si policisti hodili kupovat malico, spoznal mlado trgovko Marijo Mišmaš, rojeno leta 1933 v Ambrusu pri Novem mestu.

Mladoporočenca Marija in Ivan Zidarič, 07.marec 1953

Že isto leto, ko sta se poročila, se je rodila hčerka Marija (Minka). Še preden pa se je naslednje leto rodila druga hčerka sta se odločila, da se z Dolenjske preselita na Ivanovo domačijo pod Humom. V teku let sta si potem s pridnim in trdim delom na kmetiji uredila svoj dom in širila kmetijo. Kmetovanje je namreč bilo njun edini vir dohodka. Leta 1957 sta se štiričlanski družini pridružili še dvojčici Ivanka in Jožica. Poleg štirih hčera pa sta si želela še sina in leta 1963 se jima želja tudi izpolnila, na svet je namreč privekal še Ivan, ki danes živi doma na kmetiji in z ženo Dragico nadaljujeta družinsko tradicijo kmetovanja.
Sicer pa slavljenca razveseljuje 8 vnukinj in 3 vnuki. Zelo ponosna pa sta tudi na 5 pravnukinj in 5 pravnukov.

Družina zakoncev Zidarič zbrana na slavju (Foto: Karolina Putarek)

Zakonca Zidarič z otroki: (Z leve) Sin Ivan, Marija in Ivan, hčerka Marija; (stojijo z desne): Zlatka, Jožica, Ivanka (Foto: Karolina Putarek(

Kot sta povedala na slavju, sta v 60-tih letih skupnega življenja poleg težkega dela na kmetiji preživela veliko lepih trenutkov. Iskrena ljubezen in potrplenje sta vedno odtehtala vse težave, ki jih pač prinaša življenje. Ena izmed hudih preizkušenj je bila tudi Ivanova težka bolezen pred 15-timi leti, a sta tudi to skupaj premagala, in danes preživljata mirno in zadovoljno skupno jesen življenja. Nasmejana, zgovorna in polna življenjske energije zreta v še mnoge nove naslednje skupne dni …

Bisernoporočenca z vnukinjo Urško (Foto: Karolina Putarek)

Slavnostna torta ..... (Foto: Karolina Putarek)