Društvo ANTONOVANJE NA KOGU je kljub epidemiološkim razmeram poskrbelo, da so Kogovčani in tudi mnogi občani občine Ormož, na velikonočno soboto imeli možnost doživeti pristen blagoslov jedi. V cerkvi Svetega Bolfenka na Kogu so ga pripravili tako, da smo blagoslov lahko doživeli virtualno, in sicer preko Facebooka, popoldne pa smo si posnetek lahko ogledali tudi na KTV ORMOŽ. Blagoslov jedi je opravil duhovnik Peter Pučnik, ki deluje kot direktor Zavoda Marianum Veržej in je predstojnik salezijanske skupnosti Veržej. Za popotnico v praznične dni je spomnil na nekaj pomembnih vrednot: spoštovanje starejših in njihovih izkušenj iz katerih se lahko učimo. Težke preizkušnje v življenju nas utrdijo, spomin na dobra dela v teku življenja pa so tisto, kar nam na stara leta boža dušo. Spomnil je na pomen družine in vlogo staršev, ki s starševstvom prevzamejo težko nalogo ter na mlade, ki jim je danes težko privzgojiti vero. V današnjem svetu je namreč preveč možnosti za hitra in instant zadovoljstva, ki privlači mlade, pot do iskrene vere v boga pa je dolga…

Po blagoslovu velikonočnih jedi v cerkvi, se je duhovnik v kočiji popeljal po vaseh KS KOG in blagoslovil jedi, ki so jih krajani prinesli ob poti s Koga čez Gomilo, proti Malemu Kogu do Lačavesi proti Zasavcem skozi spodnji del Jastrebcev do Vodranske kapele, do kapele v Godenincih in do križa v Jastrebcih nazaj na Kog.
Za prevoz s kočijo in konji so poskrbeli Boc Konji iz Ptuja, Franc Dogša in Bojan Dogša. Kočijo so spremljali konjeniki »Drava riding«, za varnost pa so poskrbeli člani PGD VITAN KOG.
Za okrepčilo nenavadnim popotnikom so poskrbeli sponzorji Fagus Gis, Kmetija Perc in Vanessa Ribič ter seveda DRUŠTVO ANTONOVANJE NA KOGU.

Sobotno velikonočno dogajanje je potekalo strogo po priporočenih ukrepih za zaščito pred COVIDOM, a je kljub temu predstavljalo prijetno obeležitev največjega cerkvenega praznika in tradicije, ki ji DRUŠTVO ZA ANTONOVANJE na Kogu sledi z vso vnemo.

Več v oddaji AKTUALNO v četrtek, 8. aprila 2021 ob 20.uri.