Turistično društvo Središče ob Dravi ne miruje. Po nenavadni fašenski razstavi v centru kraja, ki jo je Turistično društvo v pustnem času pripravilo skupaj s tamkajšnjo osnovno šolo, si člani društva niso dovolili, da kar tako mimo vseh nas odidejo velikonočni prazniki. Znano je, da so ravno v času velike noči že pripravljali bogate velikonočne razstave, tako se tudi letos razstavi niso želeli odreči.
Številne pisanke vseh sort so razstavili na drevesa ob trgovini, primerno okrasili gredico v obliki buče sredi kraja in pripravili nostalgično razstavo v avli občinske zgradbe. »Idej našim članom ne zmanjka,« je dejala DRAGICA FLORJANIČ – predsednica Turističnega društva Središče ob Dravi, »kljub temu, da so se velikonočni prazniki šele začeli, že kujejo nove načrte, kako bi svoj kraj okrasili in poživili ob kakšnem naslednjem prazniku.«
»Vse pisanke so ročno delo, vsaka zase je mala umetnina. Nekaj jih je tudi že izginilo….lahko, da jih je odnesel veter, ali pa si je kdo vzel kakšno za spomin,« je še dodala Florjaničeva, ki pa je še posebej ponosna na razstavo v avli občinske zgradbe. Razstava, razen pirhov vseh velikosti, na ogled prinaša številna ročna dela, od prtičkov, do košar in košaric, ročno izdelanega cvetja, lepljenk iz gumbov in celo iz kavnih zrnc….
Utrinki z razstave: (Foto: Arhiv TD Središče ob Dravi)

Kot je povedal tudi župan JURIJ BORKO se krajani veselijo takšnih malih pozornosti domačega Turističnega društva, sploh pa če je času primerno okrašena občinska avla, kjer se tudi zaradi lekarne v pritličju, obrne veliko ljudi.
Žal pa bo občina Središče ob Dravi tudi letos, zaradi epidemije, ostala brez svojega tradicionalnega občinskega praznika, ki bi letos bil že 67-ti. Kot je znano ga praznujejo v aprilu. Najbrž pa bodo zaradi epidemije ostali tudi brez mednarodne pozivne dirke starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT, v maju, od katere so si že od začetka obetali preboj v turističnem smislu in prepoznavnosti.