Niko Gaberc, predsednik Radiokluba Ormož je bil del 18-članske ekipe iz Slovenije, ki se je minuli konec tedna udeležila „6.balkanskega prvenstva v amaterski RADIOGONIOMETRIJI“, ki je potekalo v Zenici v Bosni in Hercegovini. Niko Gaberc je zmagal v kategoriji M21, ki se šteje kot najtežja.
Tekmovanja se je sicer udeležilo kar 81 tekmovalcev iz 7-ih balkanskih držav: Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Slovenije, Srbije in Romunije. Na zelo težkih tekmovalnih terenih in v izjemni vročini so slovenski tekmovalci osvojili odlične uvrstitve, saj so pobrali kar šest prvih mest in dve drugi, torej skupno 8 medalj.
V dveh dneh sta potekali dve tekmovanji, in sicer prvo na UKV, drugo pa na KV frekvenčnem področju. Za rezultat sta šteli obe tekmi skupaj, torej so morali tekmovalci na obeh tekmah pokazati kar največ, če so hoteli osvojiti visoke uvrstitve. Od slovenskih tekmovalcev so v svojih kategorijah zmagali in s tem osvojili naslove balkanskih prvakov za leto 2011:
V kategoriji M14 Marko Kužner iz radiokluba Ptujska Gora,
V kategoriji W16 Ana Čufer iz radiokluba Ajdovščina,
V kategoriji W21 Maja Marušič iz radiokluba Krško,
V najtežji kategoriji M21 Niko Gaberc iz radiokluba Ormož,
V kategoriji M50 Stanko Čufer iz radiokluba Ajdovščina in
V kategoriji M60 Zdravko Ivačič iz radiokluba Slovenske Konjice.
Drugo mesto je v kategoriji W21 osvojila Adrijana Moškon iz radiokluba Krško, v kategoriji M40 pa je Andrej Trojer iz radiokluba Radomlje prav tako bil drugi.
Tekmovanje je za slovenske tekmovalce v amaterski radiogoniometriji v mednarodnem merilu bilo eno najuspešnejših. To pa je tudi dokaz, da so reprezentanti dobro pripravljeni na bližajoče evropsko prvenstvo, ki bo v začetku meseca septembra v Romuniji. Do takrat reprezentante čakajo še skupne priprave, ki bodo tokrat na Rogli, prav tako pa imajo v načrtu še udeležbo na dvodnevnem mednarodnem tekmovanju na Češkem.

Niko Gaberc. predsednik Radiokluba Ormož in Marko Kužner iz Radiokluba Ptujska gora z medalijami

Slovenska ekipa osvojila kar 8 medalij