Danes je DAN SAJENJA MEDOVITIH RASTLIN. Pobudi ČEBELARSKE ZVEZE SLOVENIJE se je pridružila tudi OBČINA ORMOŽ ter v sodelovanju s KS VELIKA NEDELJA ter ČEBELARSKIM DRUŠTVOM ORMOŽ in SVETI TOMAŽ, zasadila 8 lip.

Ob vznožju velikonedeljskega hriba, nad parkiriščem nasproti vrtca, od danes krasi 8 sadik lip, ki bodo čez leta drevored, cvetoče pa odlična paša za čebele vrste čebelarjev, ki jih je v KS Velika Nedelja kar nekaj. Tako so se prav čebelarji današnji akciji zasaditve lip z veseljem pridružili. Med njimi je bil tudi Jože Brumen, predsednik Društva čebelarjev Ormož in Sveti Tomaž, ki pravi, da je vsaka medovita rastlina, ki se posadi, prispevek k ohranjanju čistega in zdravega okolja, za čebele in ostale opraševalce pa nova možnost za zdravo pašo.
Sajenja lip so se udeležili tudi predstavniki Občinske uprave: župan Danijel Vrbnjak, direktorica OU Milena Debeljak, občinski finančnik Mirko Šerod, ter predstavniki sveta KS Velika Nedelja, med katerimi je bil tudi predsednik Janko Meško. Vsi skupaj so ob pomoči občinskega režijskega obrata poprijeli za delo, in lipe so kmalu bile posajene.

Slovenski čebelarji s projektom »Dan sajenja medovitih rastlin« dajejo pobudo celotnemu svetu, da se priključi, saj naš planet potrebuje sajenje medovitih dreves za ohranjanje okolja, za ohranjanje opraševalcev in s tem posledično za preživetje opraševalcev in s tem zagotavljanje »opraševalnega servisa« za pridelavo 70 % hrane. Cilj projekta je, da se do leta 2030 v Sloveniji posadi 2 milijona medovitih rastlin, 26.marec pa da tradicionalno postane dan za skupne tovrstne zasaditve. (VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 7. aprila ob 20.uri)
Utrinki: