Iz vsebine:
Tako kot v mnogih slovenskih občinah, je v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž minulo soboto potekala čistilna akcija »Očistimo Destinacijo Jeruzalem Slovenija«. Tradicionalne spomladanske čistilne akcije so bile organizirane znotraj društev, krajevnih skupnosti, in skupin. S kamero smo pospremili marljive »občinare« in se odpravili med krajane Miklavža pri Ormožu:

2. V okviru partnerskega projekta COLLABORATING FOR INCLUSION – ERASMUS PLUS sodeluje tudi vrtec Podgorci. V projektu poleg zaposlenih v vrtcu Podgorci sodelujejo še zaposleni v vrtcih iz štirih evropskih držav. Skupaj 18 udeležencev je minuli teden gostil vrtec Podgorci:

3. Facebook skupina slovenskih kvačkaric oziroma Društvo USTVARJALNO SRCE si je lansko leta zadelo posebno nalogo: 211 kvačkaric in en kvačkar so do 26. decembra nakvačkalo vseh 212 slovenskih grbov, s ciljem, da se Svetovno največja kolekcija kvačkanih grbov, umesti v Guinessovo knjigo. Grb občine Ormož je nakvačkala Klavdija Topolinjak iz Zasavcev in ga minuli teden uradno predala domači občini:

4. Zveza glasbenih šol Slovenije je letos organizirala že 51.tekmovanje mladih glasbenikov Slovenije. Državno tekmovanje je potekalo od 7.do 22.marca po glasbenih šolah Beltinci, Celje, Gornja Radgona, Ljutomer, Maribor, Ptuj, Murska Sobota, Slovenska Bistrica, Velenje in v Glasbeni šoli Ormož. Državnega tekmovanja se je udeležilo tudi 8 učencev ormoške glasbene šole:

5. Ksenijo Trs, Ormožani poznamo kot Ksenijo Masten, s Huma. Ampak že dva krat več let – kot je živela na Humu – živi v Mariboru, tako, da govorimo o Mariborčanki, ki je minuli četrtek v Ormoški knjižnici predstavila svoj knjižni prvenec, v bistvu avtobiografijo, ki jo je naslovila KDO SE BOJI ČRNEGA MOŽA. Knjiga je izšla lansko leto pri Založbi Pivec: