ROKOMET, 1. B SRL, 13. krog:
Slovan premočan za Veliko Nedeljo
V. Nedelja Carrera Optyl – Slovan Ljubljana 27 : 34 (14 : 16)
V. Nedelja Carrera Optyl:
Pfeifer, Zorec, Majcen 7, Kaučič, Hanželič 2, Horvat 7, Bezjak, Veselko, Bračič 2, Preac, Ivančič 8, Špindler 1, Tušak, Dogša, Lorenčič, Hojžar, Marin. Trener: Bojan Munda
Slovan boljši, vendar se ne moremo znebiti občutka, da bi lahko dosegli veliko več. Velikonedeljčani so goste iz Ljubljane pričakali z velikim spoštovanjem. Po neverjetno slabi igri v nadaljevanju sezone, ko so v Dobovi izgubili za deset zadetkov, je bilo to spoštovanje tudi opravičeno. Gostje so se pokazali kot zelo čvrsta ekipa, ki ima veliko število kvalitetnih igralcev.
Domačini so držali korak z gosti nekje do polovice prvega polčasa, ko so zaostajali za en gol in sicer 5:6. Po nekaj napakah in zapravljenih strelih domačih gostje povedejo za +4, vendar domači ne popuščajo in z zelo dobro igro ponovno ujamejo priključek, saj se uspejo favoriziranim gostom približati na 1 zadetek 10:11. Do konca polčasa gledamo izenačeno igro, v kateri si gostje ob koncu polčasa priigrajo prednost dveh zadetkov 14:16.
Tudi v drugem delu so ves čas v prednosti varovanci trenerja Gregorja Cvijiča, ki uspešno branijo vodstvo s tremi do petimi zadetki. V sredini drugega polčasa se tudi domačim ponudi nekaj priložnosti, da bi goste ujeli in končnico naredili bolj zanimivo. Vendar v preveliki želji naredijo kar nekaj tehničnih napak, za povrh pa zapravijo še tri sedemmetrovke in sanj o morebitnem uspehu je konec. Škoda, saj so si po prikazanem varovanci trenerja Bojana Munde zaslužili vsaj znosnejši poraz, kot je poraz za sedem zadetkov, pa čeprav je najvišji zaostanek nastal v zadnjih minutah igre.
Kljub porazu domačini niso razočarali in so pokazali, da je bil za poraz v Dobovi kriv samo slab dan. Če bodo s takšno igro nadaljevali, zeleni lahko ponovno pričakujejo nove točke in slovo od nehvaležnega 11. mesta.
Naslednja tekmo Velikonedeljčani igrajo v Dolu proti ekipi Dol TKI Hrastnik.
Vir: RK Velika Nedelja Carrera Optyl
Tekmo si v posnetku lahko ogledate v sredo 20. 2. ob 20.05 uri na TV Ormož; ponovitev v četrtek 21. 2. ob 16.00 uri.

MLAJŠE SELEKCIJE:
KADETI (letniki 1996):
Zaslužena zmaga Ormožanov
Jeruzalem – Branik Maribor 30 : 22 (16 : 12)
Jeruzalem:
Kuzmič (10 obramb), T. Cvetko (8 obramb); Kolmančič 5 (3), Kavčič, V. Lukman 2, D. Kociper 1, Žižek Cvetko, Kocbek 12 (2), R. Cvetko 7, D. Ozmec, Šandor 1, Topolovec 2.
Gostitelji so vodili skozi celotno tekmo proti borbenim Mariborčanom, ki so se na Hardeku predstavili v svetli luči. V 1. polčasu je prednost Jeruzalema večkrat znašala pet točk, ob boljši igri v obrambi in pri večji zbranosti v prehodu v polprotinapad ter zaključnih metih pa bi prednost morala biti še bistveno višja od 16 : 12. Takoj na začetku 2. polčasa so domačini zapravili dva zicerja, kar so spretno kaznovali gostje z zadetkoma v mreži Tomaža Cvetka, ki je branil v 2. polčasu. Po seriji 4 : 0 je prednost narasla na +6, 20 : 14. V nadaljevanju so Ormožani rutinirano krmarili med prednostjo štirih do sedmih golov. Na samem koncu je Dejan Kociper zadel za najvišjo prednost na tekmi +8 (30 : 22). Znova veseli solidna igra v obrambi, v golu solidna Blaž Kuzmič in Tomaž Cvetko, v napadu razpoložena Jure Kocbek (met 14/12) in Rok Cvetko (13/7). V četrtek 21. februarja Jeruzalemčki gostujejo v Trbovljah pri Rudarju, v torek 26. februarja pa jih na Hardeku čaka zaostala tekma proti sosedom iz Ptuja.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 1999):
Krka boljša
Krka – Jeruzalem 35 : 26 (18 : 11)
Jeruzalem:
Rizman, Škrjanec; Zidarič 1, Ciglar 4, M. Hebar 4 (3), Ž. Kociper 4, L. Voršič, Petek, Voljč 2, Koderman 4, Šoštarič 7.
Na derbiju v Novem mestu je Krka zasluženo, vendar na koncu glede na prikazano s previsoko prednostjo ugnala Jeruzalem. Tekma je bila na sporedu šele ob 19.30 uri, ob tem sta sodnika Šebek in Colner dodatno zamudila še dvajset minut. Kljub vsemu so bolje pričeli gostje in povedli z 1 : 4, 2 : 5, 3 : 6. Žal obramba Ormožanov in oba vratarja nista imela svojega dne in vonj po presenečenju je hitro zbledel. Krka si je tudi s pomočjo sodnikov do odmora priigrala 7 točk prednosti (18 : 11). Takoj na začetku 2. polčasa je Krka povedla z 19 : 11, nato pa končno prava igra oslabljenih Jeruzalemčkov in gostje so znižali zaostanek na -2 (21 : 19) in pri tem imeli napad ter igralca več. Žal za popolni preobrat ni bilo pomoči s strani obeh vratarjev, ki sta skupaj zbrala pičlih 5 obramb. Odlična zasedba Krke je izkoristila vse slabosti gostov in zasluženo slavila nad Jeruzalemom. To je bil prvi poraz te generacije Jeruzalema proti Krki. Ko bodo Ormožani znova v popolni zasedbi bo zgodba zagotovo imela drugačen srečnejši konec. Poškodbo dlančne kosti je v zaključku tekme staknil Rok Koderman, ki bo nekaj časa odsoten z rokometnih igrišč.

MLAJŠI DEČKI A (letniki 2000):
Zmaga v Slovenj Gradcu
Slovenj Gradec – Jeruzalem 16 : 25 (7 : 14)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; A. Munda, P. Ozmec 5, Belec 1, G. Hebar 4, Notersberg 5 (1), B. Zadravec 4, T. Šulek 3, Torič, U. Horvat, V. Munda, J. Zadravec 3.
Z agresivno igro v obrambi, kjer je ekipa Jeruzalema skozi celo tekmo odigrala tri različne vrste obrambe, in ob solidni predstavi v napadu so Jeruzalemčki v Slovenj Gradcu prišli do gladke zmage. Še lani je namreč ekipa Jeruzalema na Koroškem slavila z le golom prednosti (17 : 18).

MLAJŠI DEČKI B (letniki 2001):
Solidno v 1. polčasu
Slovenj Gradec – Jeruzalem 29 : 12 (14 : 7)
Jeruzalem:
G. Cvetko 1, Torič 3, V. Munda, M. Voršič 4, J. Lukman 1, Herga 1, U. Horvat 1, Fergola 1.
V okrnjeni zasedbi so se Jeruzalemčki v prvih petnajstih minutah dobro upirali domačinom. Rezultat je bil 8 : 6 v prid Korošcev. Žal je v nadaljevanju popolnoma popustila zbranost Ormožanom in Slovenj Gradec je višal svojo prednost na končnih +17. Osem zadetkov Jeruzalema so dosegli fantje letnika 2002.