ROKOMET:
Štirje Ormožani proti Hrvaški

Rokometaši Jeruzalema imajo prosto do ponedeljka 12. 1. 2015, ko bodo pod vodstvom glavnega trenerja Saše Prapotnika in trenerja za fizično pripravo Darka Kneževiča pričeli s treningi na drugi del sezone. Večjih sprememb v igralskem kadru ne bo, le kakšen mlad igralec se bo najbrž vrnil s posoje. 21. 1. bo ekipa na Ptuju odigrala prvo pripravljalno tekmo, 14. 2. pa bo na sporedu 16. krog in gostovanje v Velenju.
Po opravljenih petdnevnih pripravah reprezentance mlajših kadetov v Ljubljani, kjer so poleg trenerja Prapotnika sodelovali še igralci Dominik Ozmec, Tilen Kosi, Gašper Horvat, Miha Kavčič in Žak Ciglar je zdaj pred letniki 1998 nova reprezentančna akcija. V petek 9. in soboto 10. 1. bo ekipa, ki se pripravlja na Olimpijski festival evropske mladine v Gruziji, v Umagu odigrala dve pripravljalni tekmi proti sovrstnikom Hrvaške. Na seznamu so štirje Jeruzalemčki: Ozmec, Kosi, Horvat in Kavčič. Omenjeni so na pripravah v Ljubljani in na dveh pripravljalnih tekmah dokazali, da so med najboljšimi rokometaši tega letnika v državi in da zasluženo nosijo dres z reprezentančnim grbom.
Dres z reprezentančnim grbom (letniki 1996) je prvič proti Alžiriji oblekel tudi Jure Kocbek. Levi zunanji, ki je v vrste Jeruzalema prispel iz Radgone je pri zmagi z 32 : 19 sodeloval s tremi doseženimi zadetki. Žal pa zaradi bolezni Kocbek ni nastopil na povratnem srečanju.

Jure Kocbek je v prvem delu sezone 2014/15 v dresu Jeruzalema dosegel 57 zadetkov v NLB Leasing ligi, kar je lep dosežek za igralca, ki premierno nastopa v elitni rokometni druščini.

Jure Kocbek je v prvem delu sezone 2014/15 v dresu Jeruzalema dosegel 57 zadetkov v NLB Leasing ligi, kar je lep dosežek za igralca, ki premierno nastopa v elitni rokometni druščini.

Na pripravah hrvaške kadetske reprezentance (letnik 1996) v Umagu pa se ta hip mudi Bruno Levak (letnik 1997), ki je pred kratkim prispel v Ormož iz sosednjega Čakovca.