ROKOMET, 1. SRL, 12. krog:
V poštev pride le zmaga Vinarjev

Pred ljubitelji elitnega rokometa je 12. krog, ki je že postregel s senzacijo v Celju. Trimo je sredi Zlatoroga vzel skalp Pivovarjem, ki bi jih glede na trenutno situacijo moral doleteti čudež, da bi ostali državni prvaki. Derbi tega kroga bo odigran v Velenju, kjer gostuje nepredvidljiva Škofja Loka. Za Vinarje v poštev pride le zmaga proti Slovenj Gradcu.

Celje PL – Trimo Trebnje 31 : 33 (13 : 15)
Po izjemni zmagi Celjanov proti Chamberyu in ob mučenju Trima z Jeruzalemom je le malokdo pričakoval, da so Dolenjci pripravljeni prirediti presenečenje in se povzpeti celo na 3. mesto lestvice. To je bil že četrti poraz Pivovarjev, ki jih je najbrž dokončno odrinil od naslova državnih prvakov. Ne moremo mimo Staša Skubeta, fanta visokega le 175 cm, ki je Pivovarjem nasul 13 zadetkov in še enkrat potrdil, da je tudi v malih flaškah strup in ne le ………

Gorenje Velenje – Škofja Loka; NAŠ TIP: 1
Derbi 12. kroga. Gorenju gre tako v državnem kot v evropskem tekmovanju vse po maslu. V goste Osam prihaja odlična in nepredvidljiva škofja Loka, ki je v preteklosti že znala presenečati v Rdeči dvorani. Glede na težave Celja in na lepo prednost pred Cimosem v taboru Gorenja tekmi proti Gorenjcem dajejo veliko težo in računajo le na dve novi točki, ki bi jih zadržali na samem vrhu lestvice. Gorenju dajemo prednost.

Ribnica Riko hiše – Maribor Branik; NAŠ TIP: 1

Zelo zanimiva tekma, kjer je težko napovedati zmagovalca. Maribor je v odlični formi, vendar po uspešnih evropskih nastopih proti češkemu prvaku Karvini v Pokalu pokalnih zmagovalcev tudi najbrž utrujen. Igro Ribnice je s svojim prihodom iz obubožanega Slovana poživil Boris Bečirovič. Prav tako se v Ribnici še niso odrekli Ligi za prvaka in točke v tem srečanju štejejo dvojno. Zaradi domačega terena dajemo rahlo prednost Ribničanom.

Cimos Koper – Krka Novo mesto; NAŠ TIP: 1
Koprčani proti Krki računajo na novi dve točki. Primorci so v popolni vlogi favorita in Krka praktično nima možnosti.

Šmartno – Slovan Ljubljana; NAŠ TIP: 2

Kljub hudim finančnim težavam ima Slovan še vedno kvalitetnejšo zasedbo od Šmartnega. Gostitelji bi v primeru poraza že počasi lahko začeli razmišljati o vrnitvi v 1. B ligo. Tudi Slovanu se ne piše nič dobrega, saj bo ekipa po koncu jesenskega dela prvenstva ostala brez polovice moštva. Med Šmartnim, Slovenj Gradcom ter Slovanom bo potrebno iskati dve ekipi, ki se bosta preselili ligo nižje.

Jeruzalem Ormož – Slovenj Gradec; NAŠ TIP: 1

Korošci so v 1. krogu z zmago 28 : 27 zadali hud udarec Vinarjem in jim porušili vsa pričakovanja glede uvrstitve v Ligo za prvaka. Čeprav imata ekipi isto število točk so Jeruzalemčki v popolni vlogi favorita. Gostje bodo zagotovo zaigrali brez poškodovanega Soviča in Merdanovića, ki sta praktično pol ekipe. Za Vinarje v poštev pride le zmaga. V Trebnjem je bil zaznan napredek v igri v napadu, žal pa se obramba letos nikakor ne uigra. In tu leži ključ slabšim rezultatom Ormožanov. Tekma je na sporedu že v petek 3. decembra ob 19.30 uri v Športni dvorani na Hardeku.