ROKOMET, 24. krog, NLB leasing liga:
JERUZALEM – SLOVAN 25 : 25 (11 : 9)
Pravična delitev točk na Hardeku
Jeruzalem:
Balent (9 obramb), Škalički; Kolmančič 1, Bogadi, Radujković 6, Čudič 3, Gregorc 3, Veselko, Mesarić 4, Lukman, Grizolt, Kocbek 4, Kosi 2 (2), Levak, Petrovič, Rajšp 2. Trener: Saša Prapotnik
Slovan: Nunčič (11 obramb – 3x7m), Selakovič, Kolakovič; Purkart, Ži. Matajič 1, Grojzdek 6, Marinček, Bogdanič Jenko 5, Kete 2, Erak, Krivic 4, Topolovec 4, Kovačič 1, Ža. Matajič, Planinc 2, Mlakar. Trener: Boštjan Ficko
Sedemmetrovke: Jeruzalem 5/2; Slovan 1/0.
Izključitve: Jeruzalem 8; Slovan 14 minut.
Igralec tekme: Siniša Radujković (Jeruzalem Ormož).

Predzadnjo domačo tekmo v prvenstvu 2014/15 so Vinarji kljub veliki želji po zmagi le remizirali. Na Hardeku so se gostje iz Ljubljane prikazali v solidni luči in točka je na koncu zasluženo odromala v glavno mesto Slovenije. Prvi polčas si bomo zapomnili po slabi igri obeh moštev, slabem sojenju in odličnih obrambah vratarjev Tomislava Balenta (8 obramb) in Klemna Nunčiča (7 obramb, dve sedemmetrovki Janu Gregorcu v 17. in Bojanu Čudiču v 29. minuti). Ormožani so v dveh primerih vodili za tri (9 : 6, 10 : 7). Prednost bi lahko bila še višja, če ne bi gostitelji zapravili številnih zicerjev poleg že omenjenih dveh sedemmetrovk. V nadaljevanju boljši Slovan, ki je pričel 2. polčas z delnim izidom 4 : 0 (11 : 13). V času največje krize v ormoški igri je Nunčič v 36. minuti zaustavil še tretjo sedemmetrovko, drugič zapored kapetanu Jeruzalema Čudiču, kateremu se je pri metih poznala poškodba ramena. Četi trenerja Saše Prapotnika ni in ni šlo. Obramba je pokala po vseh šivih, napad je bil statičen, vratarja sta od 22. do 60. minute zbrala eno samo obrambo. Na srečo je obe sedemmetrovki zadel 16 – letni Tilen Kosi. V 43. minuti je prednost Slovana narasla na +3 (13 : 16) in domača klop je nalet Ljubljančanov poskušala zaustaviti z minuto odmora. Ta je pomagala Vinarjem, ki so najprej v 52. minuti izenačili na 20 : 20, nato pa v treh primerih zapored povedli za zadetek (23 : 22, 24 : 23, 25 : 24). V zaključku tekme so stvari v svoje roke prevzeli izkušeni Siniša Radujković, Danijel Mesarić in Čudič. Gostom je pripadel zadnji napad in Andraž Kete je po odlično izvedeni akciji napad zaključil z golom iz cepelina 12 sekund pred koncem. Jeruzalemčkom do konca tekme več ni uspelo ogroziti gola Slovana in ostalo je pri remiju, ki je po prikazanem tudi najpravičnejši izid te tekme. Z novo osvojeno točko so Vinarji napredovali na 7. mesto lestvice, le točka pa jih loči od končnega 6. mesta. V 25. krogu v soboto 25. 4. Vinarje čaka gostovanje v Ivančni Gorici, nato pa še zadnja domača tekma proti Ribnici. Cilj Jeruzalema je prvenstvo končati brez poraza.

IZJAVA:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem Ormož): Čez celo tekmo nam igra nikakor ni stekla. Nismo bili sproščeni, kar se nam je poznalo v 1. polčasu, ko smo zapravili številne zicerje in zamudili priložnost, da na odmor odidemo z višjo prednostjo. V 2. polčasu je bil boljši Slovan, vendar smo na podlagi izkušenosti nekaterih naših igralcev bili celo blizu zmagi. Čestitke gostom na borbenosti in igri ter zasluženi točki.
Miha Kolmančič si je letos nabiral izkušnje v NLB leasing ligi, z mladinci se je uvrstil v 1. SRL, z Gimnazijo Ormož je postal državni podprvak.

Miha Kolmančič (letnik 1997) si je letos nabiral bogate izkušnje v NLB leasing ligi, z mladinci se je uvrstil v 1. SRL, z Gimnazijo Ormož je postal državni podprvak.

Mladinci med elito in v pričakovanju dveh Final 4
Poleg obstanka v ligi članske ekipe je v Rokometnem klubu Jeruzalem eden največjih ciljev bila uvrstitev mladinske ekipe v elitno druščino. To je Ormožanom po domači zmagi s 33 : 27 (15 : 13) proti Sevnici tudi uspelo. Pravico nastopa v tej sezoni imajo letniki 1994, ekipo Jeruzalema pa v veliki meri sestavljajo igralci letnika 1997 in 1998, zato je uspeh še toliko večji.
Torek 21. 4. in sreda 22. 4. bosta pomembna dneva tudi za mlajše dečke A (letnike 2002) in kadete (letniki 1998). Mlajši dečki A v torek ob 17.20 uri na Hardeku gostijo sovrstnike iz Brežic in v primeru zmage jih za nagrado čaka domačinstvo Final 4. Za domačinstvo na Final 4 odloča tudi tekma v sredo med kadeti Jeruzalema in Celja. Obe ekipi sta že udeleženca zaključnega turnirja. Večna rivala se bosta v trdnjavi Hardek pomerila v sredo ob 19.30 uri. Rokometaši Gimnazije Ormož pa so že osvojili naslov državnih podprvakov tako, da je pred ormoškim rokometom že zdaj zelo uspešna sezona.